Τούρτα Άνοιξη της Ειρήνης Χρήστου

Τούρτα Άνοιξη της φίλης Ειρήνης Χρήστου.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

Υλικά για το παντεσπάνι
5 αυγά
120 γρ. αλεύρι
130 γρ. ζάχαρη
25 γρ. κακάο
1 βανίλια
(η τούρτα αυτή θέλει διπλή δόση)
Σημείωση:
Αν θέλουμε λευκό παντεσπάνι, αφαιρούμε το κακάο και το αντικαθιστούμε με 25 γρ. αλεύρι ακόμα

Σιρόπι για να βρέξουμε το παντεσπάνι
1 ποτήρι νερό
1 ζάχαρη
λίγο λεμόνι

Για την κρέμα πατισερί
5 ποτήρια γάλα
5 κουταλιές κορν φλάουερ
5 κουταλιές ζάχαρη
2 αυγά χτυπημένα
2 βανίλιες

Για την κρέμα που θα ενώσουμε με την πατισερί
2 μόρφατ κρέμα σε κονσέρβα χτυπημένα με 2 βανίλιες

Για την βουτυρόκρεμα
250γρ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
400γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
5 με 6 κουταλιές γάλα
Χρώματα ζαχαροπλαστικής στο τέλος

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε και τα ενώνουμε με το μείγμα των αυγών, χρησιμοποιώντας μια μαρίζ και κάνοντας απαλές κινήσεις. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί ή φόρμα έχοντας λαδόκολλα στη βάση. Ετοιμάζουμε και την κρέμα πατισερί ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε κατσαρολάκι και να βράσει. Μόνο τα χτυπημένα αυγά βάζουμε στο τέλος και αφήνουμε να βράσει ελαφρά και να δέσει. Βάζουμε στο ψυγείο αφού έχει κρυώσει και αφήνουμε να παγώσει, καλό είναι να την κάνουμε από την προηγούμενη μέρα.

  • Το παντεσπάνι αυτό, δεν φουσκώνει πολύ, μόνο μισό εκατοστό περίπου. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 20 με 25 λεπτά. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα να δούμε αν ψήθηκε. Όταν κρυώσει καλά, το περνάμε σε σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο. Βράζουμε και το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε πάτους το παντεσπάνι μας και θα σιροπιάζουμε κάθε πάτο.

  • Χτυπάμε την κρέμα κονσέρβα και ενώνουμε με την πατισερί χτυπώντας καλά να αφρατέψει. Κάθε πάτο τον σιροπιάζουμε πρώτα και μετά τον περνάμε με την κρέμα.

  • Περνάμε την υπόλοιπη κρέμα και σκεπάζουμε από έξω το παντεσπάνι. Την τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά ή στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Χτυπάμε τα υλικά της βουτυρόκρεμας και βάζουμε τα χρώματα μας που θέλουμε.

  • Σκεπάζουμε πολύ καλά την παγωμένη τούρτα μας με την χρωματιστή βουτυρόκρεμα.

  • Γαρνίρουμε και διακοσμούμε όπως θέλουμε.

Εικόνες