
Τούρτα καραμέλα Ειρήνης
Τούρτα καραμέλα Ειρήνης.
Εύκολη και εντυπωσιακή στην γεύση τούρτα.
Για γιορτή, γενέθλια ή γιατί μας αρέσει οποιαδήποτε στιγμή.
Υλικά Για Την Κρέμα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
200ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Υλικά Για Την Βάση
1 πακέτο σοκολατένια μπισκότα oreo η cookies
1/2 μαργαρίνη (125γρ)
Υλικά Για Την Καραμέλα
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Έχουμε ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα το ζαχαρούχο γάλα μας να γίνει καραμέλα αφού το βράσουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 3 ώρες σε κατσαρόλα που να σκεπάζει με νερό το κλειστό κουτί μας. Υπάρχουν και έτοιμα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Για την βάση θέλουμε, 1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας, oreo η cookies, θρυμματισμένα και ανακατεμένα με 125γρ μαργαρίνη λιωμένη. Τα πατάμε στην διαιρούμενη φόρμα μας 26αρα και βάζουμε ψυγείο, Για την κρέμα μας, χτυπάμε το βρασμένο ζαχαρούχο λίγο να αφρατέψει και χτυπάμε χώρια 200ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, ενσωματώνουμε τα δύο σιγά σιγά, σκεπάζουμε με την κρέμα την βάση και ξαναβάζουμε ψυγείο

Για την καραμέλα που θα βάλουμε από πάνω, λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι η τηγανάκι τεφάλ 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη, μόλις πάρει βράση και πάρει χρώμα καραμέλας αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος, βράζουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια να δέσει και αφήνουμε να κρυώσει λίγο και διακοσμούμε την τούρτα με την καραμέλα, να είναι υγρή ακόμα και βάζουμε ότι άλλο θέλουμε από πάνω, εγώ έβαλα σοκολατάκια.

Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.






















