Τούρτα πραλίνα φουντουκιού

Τούρτα πραλίνα φουντουκιού.

Με δικό μου παντεσπάνι κακάο ελαφρά σιροπιασμένο.

Η κρέμα είναι με πραλίνα φουντουκιού τύπου μερέντα.

Φτιάξτε την θα σας αρέσει και ειδικά στα παιδιά.

Υλικά

Για το παντεσπάνι
6 αυγά ολόκληρα
1 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
3 κουταλιές σούπας γεμάτες κακάο
1 μπέικιν πάουντερ 20γρ

Για το σιρόπι
3/4 ποτηριού νερό
3/4 ποτηριού ζάχαρη
λίγο κονιάκ ή λικέρ
10 σταγόνες περίπου χυμό λεμονιού

Για την κρέμα
250ρ ζωική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
250ρ φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
200γρ πραλίνα φουντουκιού λίγο χτυπημένη

Για την διακόσμηση
100γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη με
1 κουταλιά γάλα εβαπορέ

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Χτυπάμε αρκετή ώρα τα αυγά με την ζάχαρη να γίνουν κρέμα Προσθέτουμε την βανίλια και το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε απαλά. Έτσι και το αλεύρι.

  • Ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά, το τρυπάμε να δούμε αν έχει ψηθεί. Μόλις κρυώσει καλά το κόβουμε στα 3.

  • Βράζουμε το σιροπάκι μας για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

  • Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος να αφρατέψουν και προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε. Ανακατεύουμε απαλά και την μερέντα μας μέσα.

  • Σιροπιάζουμε ελαφρά τον πάτο από το παντεσπάνι και απλώνουμε το 1/3 της κρέμας μας. Το ίδιο κάνουμε και με την δεύτερη φέτα από το παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε και το επάνω κομμάτι, το σιροπάκι το έχουμε μοιράσει καλά παντού.

  • Στρώνουμε την κρέμα μας καλά. Λιώνουμε την σοκολάτα με το εβαπορέ και κάνουμε γραμμές από επάνω με ένα κουτάλι.

  • Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

  • Καλή απόλαυση!