Τούρτα τεμπέλικη με κρέμα, σαβαγιάρ και μαρμελάδα

Τούρτα τεμπέλικη με κρέμα σαβαγιάρ και μαρμελάδα

Πιο τεμπέλικη τούρτα της στιγμής δεν έχετε φτιάξει.

Με μπισκότα σαβαγιάρ, σαντιγί και μαρμελάδα αρεσκείας σας εύκολη και πολύ νόστιμη.

Εγώ χρησιμοποίησα φράουλα μαρμελάδα που είχα δική μου στο ψυγείο.

Της πηγαίνουν και φρέσκα φρούτα από πάνω όπως εδώ φράουλες αν είχα.

Πολύ ωραία γίνεται και με μαρμελάδα πορτοκάλι ή λεμόνι.

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα έτοιμα σαβαγιάρ περίπου 24 κομμάτια
150γρ γάλα με λίγο λικέρ ότι έχουμε για να βουτήξουμε τα σαβαγιάρ
400γρ φυτική σαντιγί ή ζωική
1 κουτί κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα 200γρ

Οδηγίες
  • Χτυπάμε την σαντιγί να αφρατέψει.

  • Πριν δέσει τελείως αδειάζουμε μέσα το ζαχαρούχο και ξαναχτυπάμε να ανακατευτεί καλά.

  • Προσθέτουμε στην κρέμα τα 3/4 της μαρμελάδας και χτυπάμε να ανακατευτεί καλά και να σφίξει η σαντιγί.

  • Βουτάμε γρήγορα στο γάλα με λικέρ τα σαβαγιάρ ένα ένα και αραδιάζουμε σε 26άρα στρόγγυλη φόρμα.

  • Αδειάζουμε την σαντιγί μας πάνω από τα σαβαγιάρ. Αν θέλουμε να κάνουμε σχέδια με κορνέ κρατάμε λίγη σαντιγί για από πάνω.

  • Ανακατεύουμε καλά να μαλακώσει η υπόλοιπη μαρμελάδα για να την στρώσουμε από πάνω.

  • Αν θέλουμε την διακοσμούμε ή την αφήνουμε σκέτη με την μαρμελάδα.

  • Πολύ ωραία η τουρτίτσα αυτή και για γενέθλια ή για τον Βαλεντίνο, την γιορτή των ερωτευμένων.

  • Aφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες σίγουρα να σφίξει.

  • Καλή απόλαυση!