
Τούρτα Φράουλα της Georgia Weismüller
Τούρτα φράουλα της φίλης Georgia Weismüller.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Για την μπισκοτένια βάση
3 αυγά μεγάλα
150 ζάχαρη
150 αλεύρι
1 βανίλια
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
200γρ σοκολάτα σταγόνες ή χοντροτριμμένη
Για την κρέμα
1 γιαούρτι στραγγιστό με όλα τα λιπαρά
300γρ κρέμα τυρί Φιλαδέλφεια
400γρ κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
1 φακελάκι ζελατίνα σκόνη αραιωμένη σε λίγο νερό για να στερεωθεί η κρέμα
300-350 γρ φράουλες σε κομμάτια για μέσα στην κρέμα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χωρίζουμε τα αυγά. Βάζουμε τα ασπράδια του αυγού και 3 κουταλιές ζεστό νερό και τα χτυπάμε με το μίξερ καλά για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τους κρόκους, και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε με το μίξερ. Ρίχνουμε την ζάχαρη και την βανίλια, δουλεύουμε ώσπου να γίνει μία ωραία κρέμα. Βάζουμε, και το αλεύρι, το μπεικιν και το ανακατεύουμε με το μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας. Το ρίχνουμε σε 28 άρα φόρμα και το ψήνουμε στους 180ο στον αέρα για 30 λεπτά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ζελέ σκόνη που διαλύσαμε στο νερό και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τις κομμένες στραγγισμένες φράουλες και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Απλώνουμε την κρέμα επάνω στο κρύο παντεσπάνι.

Διακοσμούμε από πάνω με φράουλες και ότι άλλο θέλουμε. Μπορούμε επίσης να κάνουμε 1/4 δόση ζελέ κεράσι και να αλείψουμε με πινέλο τις φράουλες από πάνω για να γυαλίσει όμορφα η τούρτα.





















