Τσίζκεϊκ με πραλίνα φυστικιού τύπου Ντουμπάι

Τσίζκεϊκ με πραλίνα φυστικιού τύπου Ντουμπάι

Σοκολάτα Ντουμπάι, τσιζκέικ Ντουμπάι ακούμε τώρα τελευταία με την πραλίνα φυστικιού Αιγίνης και είπα να το δοκιμάσω κι εγώ το τσιζκέικ.

Πολύ νόστιμο γλυκό με πολλά υλικά και μπόλικες θερμίδες.

Ήθελε αρκετή ώρα το κανταϊφι να ψηθεί με το βούτυρο στο τηγάνι να στεγνώσει και να γίνει τραγανό.

Δοκιμάστε το, αξίζει τον κόπο.

Εμένα μου άρεσε περισσότερο η κρέμα με την σοκολάτα από πάνω.

Για 8 με 10 άτομα σε φόρμα 28εκ.

Υλικά

Από1 πακέτο φύλλο κανταϊφι θα χρησιμοποιήσουμε τα 3/4
2 πραλίνες φυστικιού Αιγίνης περίπου 700γρ
εγώ χρησιμοποίησα με στέβια
200γρ βούτυρο, τα 150 για το κανταίφι τα 50 για την σοκολάτα από πάνω
500γρ κρέμα γάλακτος
εγώ έβαλα φυτική
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200γρ τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
200γρ τυρί κρέμα μασκαρπόνε
350γρ σοκολάτα κουβερτούρα
3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ

Οδηγίες
  • Αφήνουμε από το βράδυ να ξεπαγώσει το φύλλο μας στο ψυγείο.
    Το βγάζουμε το ξεπακετάρουμε και το αφήνουμε ασκέπαστο να στεγνώσει για 1 ώρα σίγουρα. Το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.

  • Λιώνουμε 150γρ βούτυρο σε μία φαρδιά κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι.

  • Προσθέτουμε το κανταίφι.

  • Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε για 10 λεπτά περίπου να μην κολλήσει και καεί.
    Θέλουμε να ροδίσει και να στεγνώσει καλά και να γίνει τραγανό. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ να κρυώσει, να μείνει χλιαρό προς κρύο.

  • Χρησιμοποίησα αυτήν την πραλίνα εγώ. 2τμχ.

  • Ανακατεύουμε το ένα βάζο πραλίνας φυστικιού καλά με το κανταίφι.

  • Το πατάμε μετά στην φόρμα μας με τον πάτο ενός ποτηριού. Κρατάμε και δύο κουταλιές για την διακόσμιση αν θέλουμε. Εγώ το έβαλα σε μακρόστενο πυρέξ.
    Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να χτυπηθεί η κρέμα μας.

  • Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να σφίξει ελαφρώς. Προσθέτουμε τα δύο κουτιά τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πάλι να ενσωματωθούν.

  • Προσθέτουμε την δεύτερη πραλίνα φυστικιού με το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε να σφίξει η κρέμα μας.

  • Την απλώνουμε πάνω από την βάση κανταϊφιού και απλώνουμε καλά . Βάζουμε πάλι στο ψυγείο.

  • Ζεσταίνουμε το εβαπορέ και λιώνουμε μέσα τα 50γρ βούτυρο.

  • Ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά αφού έχουμε αποσύρει από την φωτιά.

  • Απλώνουμε την λιωμένη σοκολάτα επάνω από την κρέμα μας.

  • Διακοσμούμε με φυστίκια Αιγίνης, εγώ δεν είχα και με λίγο κανταϊφι που πήραμε από την βάση.

  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

  • Καλή απόλαυση!