
Τσιζκέικ Cheesecake με καραμελωμένα ροδάκινα
Τσιζκέικ Cheesecake με καραμελωμένα ροδάκινα
Υπέροχο δροσερό με πλούσια γεύση τσιζκέικ με πολύ ωραία καραμελωμένα ροδάκινα.
Ένα τέλειο γλυκό καλοκαιρινό, με ωραία κρέμα με τυρί κρέμα και μπισκότα στην βάση.
10 ροδάκινα κομμένα σε φέτες με την φλούδα τους
χυμό από 1 λεμόνι
1 ποτήρια 300γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
μισό ποτήρι νερό
Για την βάση
1 και μισό πακέτο πτι μπερ αλεσμένα μπισκότα
180γρ βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
500γρ κρέμα γάλακτος εγώ έβαλα φυτική
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
400γρ τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τα ροδάκινα.

Βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζάχαρη, το λεμόνι , κανέλα και νερό .

Βράζουμε για 30 με 40 λεπτά μέχρι να μείνουν με ελάχιστο σιρόπι. Καλό είναι να ετοιμάσουμε τα ροδάκινα από το βράδυ να κρυώσουν και να δέσουν.

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα να απορροφηθεί όλο. Κατευθείαν στην φόρμα το έβαλα εγώ.

Πατάμε καλά με ένα κουτάλι ή την βάση ενός ποτηριού και βάζουμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να σφίξει ελαφρά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, χτυπάμε λίγο, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με το μίξερ να σφίξει η κρέμα μας. Ανακατεύουμε και με μία σπάτουλα μετά να είμαστε σίγουροι ότι ενσωματώθηκαν όλα καλά.

Απλώνουμε όλη την κρέμα στα μπισκότα να πάει παντού.

Προσθέτουμε τα ροδάκινα , σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.

Καλή απόλαυση!






















