Τσιζκέικ Cheesecake Σοκολάτα, υπέροχο

Τσιζκέικ Cheesecake Σοκολάτα, υπέροχο

Ένα cheesecake με πλούσια γεύση σοκολάτας.

Με μερέντα μέσα στην κρέμα του και λιωμένη σοκολάτα από πάνω.

Υλικά

Υλικά Της Βάσης
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
150γρ βούτυρο ή μαργαρίνη

Υλικά Για Την Γέμιση
200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
350γρ τυρί κρέμα (τύπου φιλαδέλφεια)
400γρ Μερέντα
1 κουταλιά σούπας γεμάτη κακάο

Για την επικάλυψη
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη με
2 κουταλιές γάλα εβαπορέ

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Αλέθουμε τα μπισκότα μας σε σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο ή μαργαρίνη και το ενώνουμε με τα μπισκότα μας, σε πυρέξ ή φόρμα 26 με 28 εκ. Πατάμε καλά στον πάτο της φόρμας μας και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να χτυπήσουμε την κρέμα μας.

  • Χτυπάμε να σφίξει η κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το τυρί κρέμα που έχουμε χτυπήσει και αυτό να αφρατέψει πιο πριν και χτυπάμε ελαφρά να ενσωματωθεί με την σαντιγί μας.

  • Προσθέτουμε την μερέντα και ανακατεύουμε καλά και απαλά .

  • Το ίδιο κάνουμε και με το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

  • Απλώνουμε την κρέμα μας επάνω από την βάση μας.

  • Λιώνουμε την σοκολάτα με το εβαπορέ ή σε μπαιν μαρί η στον φούρνο μικροκυμάτων 1.5 λεπτό και την απλώνουμε από πάνω. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.

  • Καλή απόλαυση!