
Τσιζκέικ Cheesecake Σοκολάτα, υπέροχο
Τσιζκέικ Cheesecake Σοκολάτα, υπέροχο
Ένα cheesecake με πλούσια γεύση σοκολάτας.
Με μερέντα μέσα στην κρέμα του και λιωμένη σοκολάτα από πάνω.
Υλικά Της Βάσης
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
150γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
Υλικά Για Την Γέμιση
200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
350γρ τυρί κρέμα (τύπου φιλαδέλφεια)
400γρ Μερέντα
1 κουταλιά σούπας γεμάτη κακάο
Για την επικάλυψη
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη με
2 κουταλιές γάλα εβαπορέ
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Αλέθουμε τα μπισκότα μας σε σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο ή μαργαρίνη και το ενώνουμε με τα μπισκότα μας, σε πυρέξ ή φόρμα 26 με 28 εκ. Πατάμε καλά στον πάτο της φόρμας μας και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να χτυπήσουμε την κρέμα μας.

Χτυπάμε να σφίξει η κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το τυρί κρέμα που έχουμε χτυπήσει και αυτό να αφρατέψει πιο πριν και χτυπάμε ελαφρά να ενσωματωθεί με την σαντιγί μας.

Προσθέτουμε την μερέντα και ανακατεύουμε καλά και απαλά .

Το ίδιο κάνουμε και με το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε την κρέμα μας επάνω από την βάση μας.

Λιώνουμε την σοκολάτα με το εβαπορέ ή σε μπαιν μαρί η στον φούρνο μικροκυμάτων 1.5 λεπτό και την απλώνουμε από πάνω. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.

Καλή απόλαυση!





















