
Τσουρέκια νηστίσιμα της Βίκυς Μανωλάκου
Τσουρέκια νηστίσιμα της φίλης Βίκυς Μανωλάκου.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
50γρ. μαγιά νωπή και 1 φακελάκι ξερή
1 φλ.τσαγιού νερό χλιαρό
1 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
500ml. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι
1/2 κουταλάκι γλυκού μαστίχα
1 φακελάκι κακουλέ τριμμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1500γρ.αλεύρι σκληρό για τσουρέκι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Διαλύουμε τη μαγιά (ξερή και νωπή) στο χλιαρό νερό με μια κουταλιά σούπας ζάχαρη και αφήνουμε 20-30 λεπτά να φουσκώσει.

Χτυπάμε λάδι με ζάχαρη και ρίχνουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε καλά. Η ζύμη να είναι μαλακή. Αφήνουμε να ανέβει.

Ξαναζυμώνουμε λίγο και πλάθουμε τα τσουρέκια μας. Όταν ανεβούν ξανά τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35-40λεπτά.

Καλή απόλαυση!





















