
Τσουρέκι γεμιστό με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Τσουρέκι γεμιστό με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Τσουρέκι φανταστικό, η δική μου κλασσική συνταγή που με αυτήν μπορούμε να φτιάξουμε το τσουρέκι όπως μας αρέσει.
Με γέμιση γλυκό πορτοκάλι εδώ. Μπορούμε να βάλουμε άλλη γεύση μέσα. Μπορούμε να γεμίσουμε το τσουρέκι με μερέντα, με σφιχτή μαρμελάδα, με ζάχαρη-κανέλα-βούτυρο.
Όπως και να το γεμίσουμε η γεύση είναι απίθανη και το αποτέλεσμα σίγουρο.
Για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα μπορούμε να το ψήσουμε σε φόρμα του κέικ όπως είναι εδώ γεμιστό με μερέντα.
Υλικά για την μαγιά
110γρ νωπή μαγιά
200γρ. γάλα χλιαρό
100γρ αλεύρι σκληρό (δυνατό) για τσουρέκι
Υλικά ζύμης Νο.1
3 αυγά
200γρ. φρέσκο βούτυρο Κερκύρας αγελαδινό λιωμένο
380γρ. ζάχαρη
200γρ. γάλα
Υλικά ζύμης Νο.2
2 κουταλάκια μαχλέπι
1/2 κουταλάκι μαστίχα
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι κακουλέ (όλα σε σκόνη)
1 κιλό αλεύρι περίπου, δυνατό για τσουρέκι
Για το γέμισμα
Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
ή άλλο γλυκό προτίμησης μας
μπορεί να γεμιστεί και με μερέντα
ή βούτυρο, κανέλα, ζάχαρη
την εκτέλεση θα την δείτε επάνω στο link
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Αφού ακολουθήσαμε τις οδηγίες τις άνω συνταγής, ανοίγουμε με τον πλάστη τα κορδόνια που πλάσαμε.

Τα ανοίγουμε όσο πιο πλατιά και μακριά μπορούμε. Απλώνουμε ομοιόμορφα το γλυκό κουταλιού και κλείνουμε με τα δάχτυλα.

Κάθε κλειστό γεμάτο κορδόνι το στρίβουμε να γίνει όπως στην φωτογραφία.

Αν θέλουμε γεμίζουμε και με βούτυρο, ζάχαρη καστανή, κανέλα.

Ψήνουμε έτσι σε ταψί με χαρτί ψησίματος η σε μακρόστενη φόρμα βουτυρωμένη αφού έχει φουσκώσει αρκετά το τσουρέκι. Στους 150 βαθμούς αέρα η αντιστάσεις για 40 με 50 λεπτά το πολύ. Στα 40 λεπτά το βλέπουμε.

Με πορτοκάλι εδώ. Αν ψηθεί σε ταψί θα απλώσει λιγάκι. Σε μακρόστενη φόρμα θα είναι πιο εμφανίσιμο.

Αφού κρυώσει το περνάμε με λίγο σιρόπι από το γλυκό κουταλιού με το πινέλο.

Εδώ με ζάχαρη κανέλα.

Με όποια γέμιση και να το φτιάξουμε είναι πεντανόστιμο. Καλή απόλαυση!





















