
Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα
Τσουρέκι γεμιστό.
Σιροπιασμένο ελαφρά το τσουρέκι μου γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού, κόλαση!
Υλικά Για Το Σιρόπι
600γρ νερό
500γρ ζάχαρη
χυμό από 1/4 λεμόνι
Υλικά Για Την Γέμιση Και Την Επικάλυψη
πραλίνα φουντουκιού
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο

Βράζουμε το σιρόπι μας για 5 λεπτά. Υπολογίστε να σιροπιάσετε 2 τσουρέκια με αυτό.

Κόβουμε το κρύο τσουρέκι μας στην μέση και το βάζουμε ανάποδα σε μία σχάρα επάνω από ταψί. Σιροπιάζουμε το τσουρέκι με το μισό χλιαρό σιρόπι για ένα αν κάνετε, με μία κουτάλα και αφήνουμε 15 λεπτά να τραβήξει.

Βάζουμε στο κάτω κομμάτι όση πραλίνα φουντουκιού θέλουμε. Καπακώνουμε με το επάνω κομμάτι.

Λιώνουμε την σοκολάτα μας μαζί με το ηλιέλαιο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει λεία η σοκολάτα μας και περιχύνουμε τα 2 τσουρέκια μας.

Αν θέλετε το βάζετε λίγο στο ψυγείο να παγώσει αν όχι τρώγεται αμέσως.





















