Τσουρέκι γεμιστό, πλεξούδα σε φόρμα

Τσουρέκι γεμιστό, πλεξούδα σε φόρμα

Ένα εντυπωσιακό γεμιστό τσουρέκι σε φόρμα του κέικ θα κάνουμε με την συνταγή μου που κάνω όλα τα τσουρέκια μου ή και την βασιλόπιτα.

Ανοιγμένα τα κορδόνια και γεμισμένα με πραλίνα φουντουκιού.

Πιο κάτω θα δείτε την εκτέλεση του γεμιστού τσουρεκιού.

Το πλέκουμε κανονικά και το τοποθετούμε σε φόρμα του κέικ. Έχει υπέροχη εμφάνιση μετά το ψήσιμο.

Η δόση του τσουρεκιού βγάζει δύο τσουρέκια του κιλού.

Υλικά

Υλικά για την μαγιά
110γρ νωπή μαγιά
200γρ. γάλα χλιαρό
100γρ αλεύρι σκληρό (δυνατό) για τσουρέκι

Υλικά ζύμης Νο.1
3 αυγά
200γρ. φρέσκο βούτυρο Κερκύρας αγελαδινό λιωμένο
380γρ. ζάχαρη
200γρ. γάλα

Υλικά ζύμης Νο.2
2 κουταλάκια μαχλέπι
1/2 κουταλάκι μαστίχα
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι κακουλέ (όλα σε σκόνη)
1 κιλό αλεύρι περίπου, δυνατό για τσουρέκι

Για το γέμισμα
Πραλίνα φουντουκιού τύπου Μερέντα

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Αφού ακολουθήσαμε τις οδηγίες τις άνω συνταγής, ανοίγουμε με τον πλάστη τα κορδόνια που πλάσαμε.

  • Τα ανοίγουμε όσο πιο πλατιά και μακριά μπορούμε. Αλείφουμε με μερέντα αρκετή.

  • Κλείνουμε με τα δάχτυλα να ξαναγίνει στρόγγυλο το κορδόνι μας.

  • Το πλέκουμε κανονικά.

  • Το τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ μεγαλούτσικη. Αφήνουμε σε ζεστό χώρο να φουσκώσει για 30 με 45 λεπτά. Περνάμε με λίγο αυγό.

  • Ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε αέρα για 45 με 55 λεπτά.

  • Θα το καταλάβετε από το χρώμα του ότι έχει ψηθεί. όσο είναι χλιαρό ακόμα το βγάζετε από την φόρμα αναποδογυρίζοντας την όπως κάνουμε στο κέικ.

  • Τρώγεται ζεστό και κρύο. Καλή απόλαυση!