
Τσουρέκι γερμανικό, γεμιστό με φουντούκια και αμύγδαλα της Georgia Weismüller
Τσουρέκι γερμανικό, γεμιστό με φουντούκια και αμύγδαλα της φίλης Georgia Weismüller.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Υλικά Για Την Ζύμη
500 γραμμάρια αλεύρι
190 γρ γάλα
28 γρ φρέσκιας μαγιά
150 γρ ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό
μία πρέζα αλάτι
1 κρόκο αυγού για άλειμμα
Υλικά Για Την Γέμιση
100 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
100 γραμμάρια φουντούκια αλεσμένα
150 γρ γάλα
100 γρ ζάχαρης
1 βανίλια
1 κγ κανέλα
½ φλούδα (τριμμένη από πορτοκάλι)
30 γρ ρούμι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε την ζύμη μας και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Καβουρδίζουμε τους καρπούς, βάζουμε γάλα, ζάχαρη, κανέλα ξύσμα από μισό πορτοκάλι ,βανίλια και τα αφήνουμε να βράσουν για μερικά λεπτά και βάζουμε ψυγείο να κρυώσει. (Προσοχή θέλει ανακάτεμα συνεχώς)

Χωρίζουμε την ζύμη στα 4.

Ανοίγουμε σε μπαστούνια και τα πατάμε να ανοίξουν με τον πλάστη και βάζουμε το 1/4 της γέμισης σε κάθε μπαστούνι.

Πλέκουμε την πλεξούδα μας όπως μας βολεύει και αφήνουμε να φουσκώσει το τσουρέκι μας.

Αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε από πάνω με ότι θέλουμε, σουσάμι, αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Καλή επιτυχία!





















