
Τσουρέκι με πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα
Τσουρέκι με πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα
Ένα εντυπωσιακό γεμιστό τσουρέκι θα κάνουμε με την συνταγή μου που κάνω όλα τα τσουρέκια μου ή και την βασιλόπιτα. Ανοιγμένα τα κορδόνια και γεμισμένα με πραλίνα φουντουκιού.
Πιο κάτω θα δείτε την εκτέλεση του γεμιστού τσουρεκιού.
Το πλέκουμε κανονικά και το τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου μας.
Έχει υπέροχη εμφάνιση μετά το ψήσιμο.
Η δόση του τσουρεκιού βγάζει δύο τσουρέκια του κιλού.
Υλικά
Υλικά για την μαγιά
110γρ νωπή μαγιά
200γρ. γάλα χλιαρό
100γρ αλεύρι σκληρό (δυνατό) για τσουρέκι
Υλικά ζύμης Νο.1
3 αυγά
200γρ. φρέσκο βούτυρο Κερκύρας αγελαδινό λιωμένο
380γρ. ζάχαρη
200γρ. γάλα
Υλικά ζύμης Νο.2
2 κουταλάκια μαχλέπι
1/2 κουταλάκι μαστίχα
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι κακουλέ (όλα σε σκόνη)
1 κιλό αλεύρι περίπου, δυνατό για τσουρέκι
την εκτέλεση θα την δείτε επάνω στο link
Για το γέμισμα
Πραλίνα φουντουκιού τύπου Μερέντα
Για ντεκόρ
200γρ κουβερτούρα λιωμένη μ ε1 κουταλιά μαργαρίνη
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Αφού ακολουθήσαμε τις οδηγίες τις άνω συνταγής, ανοίγουμε με τον πλάστη τα κορδόνια που πλάσαμε.

Αλείφουμε με μπόλικη μερέντα.

Κλείνουμε με τα δάχτυλα να ξαναγίνει στρόγγυλο το κορδόνι μας.

Τα πλέκουμε σε πλεξούδα διπλή ή τριπλή όπως μας αρέσει. Αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος ίσως και για 2 ώρες, τα περνάμε με αυγό.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς αέρα (μπορούμε να βάλουμε και 2 ταψιά μαζί στον φούρνο) για 40 με 55 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος.

Λιώνουμε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων μαζί με 1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη για 1.5 λεπτό. Ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε στα τσουρέκια με κουτάλι.

Καλή απόλαυση!





















