
Τυροκούλουρα αφράτα και νόστιμα της Νεκταρίας Κριεκούκη
Τυροκούλουρα αφράτα και νόστιμα της φίλης Νεκταρίας Κριεκούκη.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
600γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ νερό
200γρ γάλα
100γρ ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μάγια
1κουταλιά σούπας ζάχαρη
πρέζα αλάτι
1αυγο
λίγο βούτυρο
τυρί φέτα τριμμένη
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το ασπράδι, νερό, ηλιέλαιο και το γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη, ζύμη σε μπαλάκια των 100γρ. Βάζουμε λίγο βούτυρο σε κάθε μπάλα.

Ανοίγουμε τη ζύμη από το κάθε μπαλάκι σε φύλο.

Διπλώνουμε στη μέση βάζουμε το τυρί, τυλίγουμε και στρίβοντας αντίθετα τις άκρες φτιάχνουμε στρογγυλά κουλούρια.

Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15'-20' λεπτά.

Καλή απόλαυση!






















