
Τυρόπιτα μεσογειακή
Τυρόπιτα μεσογειακή.
Μία πίτα ζουμερή, που τρώγεται και κρύα.
Θυμίζει λίγο πίτσα στην γεύση, φτιαγμένη με εύκολο φύλλο σαν κουρού.
Υλικά για την ζύμη:
1 και 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό,
1 κουταλάκι γεμάτο αλάτι,
2 κουταλιές σούπας ξύδι,
αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 1 κιλό
Υλικά για την γέμιση:
700 γρ. φέτα,
2 αυγά χτυπημένα με 300 γρ. γάλα και μισό ποτήρι ελαιόλαδο (στην γέμιση βάζουμε το μισό και το άλλο μισό το αλείφουμε από πάνω.
Φέτες ντομάτα ,
πιπεριές,
ελιές αν θέλετε και ρίγανη.
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη μας και να μην γίνει πολύ σκληρή, την κόβουμε σε δύο κομμάτια, το ένα που θα μπει κάτω να είναι λιγάκι πιο μεγάλο και αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο. Αλείφουμε με 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη σοφτ, διπλώνουμε ξαναλείφουμε, διπλώνουμε ξανά μέχρι να μην πάει άλλο, τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Βγάζουμε, ανοίγουμε το μεγαλύτερο φύλλο και το στρώνουμε κάτω και το άλλο από πάνω.

Προσθέτουμε την γέμιση.

Ψήνουμε σε 190 βαθμούς περίπου 1 ώρα

Καλή απόλαυση!





















