Τυρόπιτα μεσογειακή

Τυρόπιτα μεσογειακή.

Μία πίτα ζουμερή, που τρώγεται και κρύα.

Θυμίζει λίγο πίτσα στην γεύση, φτιαγμένη με εύκολο φύλλο σαν κουρού.

Υλικά

Υλικά για την ζύμη:
1 και 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό,
1 κουταλάκι γεμάτο αλάτι,
2 κουταλιές σούπας ξύδι,
αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 1 κιλό

Υλικά για την γέμιση:
700 γρ. φέτα,
2 αυγά χτυπημένα με 300 γρ. γάλα και μισό ποτήρι ελαιόλαδο (στην γέμιση βάζουμε το μισό και το άλλο μισό το αλείφουμε από πάνω.
Φέτες ντομάτα ,
πιπεριές,
ελιές αν θέλετε και ρίγανη.

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη μας και να μην γίνει πολύ σκληρή, την κόβουμε σε δύο κομμάτια, το ένα που θα μπει κάτω να είναι λιγάκι πιο μεγάλο και αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

  • Ανοίγουμε το κάθε φύλλο. Αλείφουμε με 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη σοφτ, διπλώνουμε ξαναλείφουμε, διπλώνουμε ξανά μέχρι να μην πάει άλλο, τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

  • Βγάζουμε, ανοίγουμε το μεγαλύτερο φύλλο και το στρώνουμε κάτω και το άλλο από πάνω.

  • Προσθέτουμε την γέμιση.

  • Ψήνουμε σε 190 βαθμούς περίπου 1 ώρα

  • Καλή απόλαυση!