
Τυρόπιτα με ζύμη σαν κουρού
Τυρόπιτα με ζύμη σαν κουρού,
πιο εύκολη από το άνοιγμα φύλλο φύλλο. Βουτυρώνουμε και διπλώνουμε.
Ένα φύλλο κάτω, γέμιση, ένα φύλλο επάνω, πέρασμα με αυγό και στον φούρνο.
Επειδή έχει βουτυρωθεί και διπλωθεί πολλές φορές στο ψήσιμο θα χωρίσουν τα φύλλα σε πολλά και θα φαίνεται σαν να ανοίχτηκαν ένα ένα.
Φύλλο τραγανό, κρατς κρατς!
Υλικά Για Την Ζύμη
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουταλάκι αλάτι γεμάτο
1 κουταλιά σούπας ξύδι
1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει
μαργαρίνη σοφτ για το άλειμμα
Υλικά Για Την Γέμιση
1/2 κιλό τυρί άσπρο αγελαδινό ή φέτα
2 αυγά
1/2 ποτήρι γάλα
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε μία μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει.

Κόβουμε την ζύμη στα δύο, για το κάτω φύλλο να είναι λίγο μεγαλύτερο, κάνουμε μπαλάκια, αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν ανοίγουμε όχι πολύ μεγάλο φύλλο , το μισό σε μέγεθος απ΄ότι το θέλουμε.

Αλείφουμε με μαργαρίνη, διπλώνουμε, αλείφουμε, διπλώνουμε, βάζουμε σε μεμβράνη και στο ψυγείο.

Μετά από μισή ώρα τα βγάζουμε, ανοίγουμε σε φύλλα, το μεγάλο κάτω , βάζουμε το θρυμματισμένο τυρί και τα 3/4 από το χτυπημένο γάλα , αυγά, λάδι.

Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο , χαράζουμε ελαφριά και ρίχνουμε και το υπόλοιπο υγρό από πάνω.

Ψήνουμε σε αέρα στους 180 βαθμούς για 45 με 55 λεπτά.

Καλή απόλαυση!





















