Τυρόπιτα παραδοσιακή με δικό μας φύλλο

Τυρόπιτα παραδοσιακή με δικό μας φύλλο

Νόστιμη πίτα, εγώ δεν μπορώ να ανοίξω πολύ λεπτό φύλλο οπότε γίνεται λίγο πιο χοντρό αλλά τραγανό.

Δεν το έχω και πολύ με τις πίτες αλλά επειδή μας αρέσουν το προσπαθώ.

Υλικά

Υλικά Για Την Ζύμη
1 και 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ξύδι
αλεύρι από 800γρ έως 1 κιλό περίπου

Υλικά Για Την Γέμιση
600γρ τυρί φέτα
πιπέρι
λίγο αλάτι
ελαιόλαδο
2 αυγά
200γρ γάλα

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μίξερ ή στο χέρι να γίνει μία ελαστική μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει. Κάνουμε μπαλάκια, ανοίγουμε φύλλα. Βάζουμε 2 φύλλα κάτω λαδωμένα και σε κάθε φύλλο μετά βάζουμε τυρί τρίμμα, γάλα , λάδι αυγά , αλάτι , πιπέρι ανακατεμένα από λίγο.

  • Σκεπάζουμε την πίτα μας με 2 φύλλα , αδειάζουμε επάνω το υπόλοιπο γάλα - αυγά και λίγο λάδι παραπάνω.

  • Ψήνουμε σε 180 βαθμούς περίπου 50 λεπτά.