Τυρόπιτα πολύ νόστιμη τεμπέλικη στο τηγάνι

Τυρόπιτα πολύ νόστιμη τεμπέλικη στο τηγάνι

Πόσο πιο εύκολη, πόσο πιο νόστιμη αυτή η υπέροχη τυρόπιτα στο τηγάνι!

Με έτοιμο φύλλο κρούστας για πίτες.

Τυρί φέτα και ανθότυρο.

Σίγουρα μπορούμε να την φτιάξουμε και με ζαμπόν, κασέρι ή σπανάκι….

Σε τηγάνι 30εκ. αντικολλητικό με καπάκι την έφτιαξα.

Αν δεν υπάρχει τόσο μεγάλο τηγάνι βαθύ με καπάκι κάνουμε την μισή δόση.

Υλικά

1 πακέτο 450γρ φύλλο κρούστας για πίτες
3 αυγά
400γρ γάλα
100γρ ελαιόλαδο
λίγο πιπέρι
300γρ ανθότυρο
250γρ τυρί φέτα

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Έχουμε ξεπαγώσει το φύλλο μας και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

  • Βάζουμε στο αντικολλητικό τηγάνι μας 30εκ. το μισό φύλλο.

  • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, λάδι και πιπέρι.

  • Περιχύνουμε τα φύλλα που είχαμε απλώσει πριν στο τηγάνι και ανακατεύουμε να βραχούν καλά.

  • Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια φέτας και ανθότυρο.

  • Πασπαλίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα κομμένα φύλλα να πάνε παντού.

  • Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υγρά μας και προσπαθούμε να βραχούν κι αυτά καλά.

  • Ψήνουμε στο τηγάνι στο μάτι με καπάκι σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά . Το κοιτάμε από κάτω να έχει πάρει χρώμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Εγώ το είχα στο 3 με 4 στο μάτι να μην καεί.

  • Αφού δούμε πως είναι έτοιμο αναποδογυρίζουμε την πίτα στο καπάκι του τηγανιού και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Δεν βάζουμε λάδι καθόλου γιατί είχε η γέμιση με τα υγρά. Αφήνουμε πάλι να ψηθεί με το καπάκι στο 4 για περίπου 15 λεπτά. Το κοιτάμε μήπως θέλει παραπάνω ή λιγότερο να ψηθεί.

  • Έτοιμη πίτα μας! Τρώγεται ζεστή και είναι πεντανόστιμη! Καλή απόλαυση!