
Φαλάφελ με ντιπ γιαουρτιού
Υπέροχα νηστίσιμα φαλάφελ για vegan διατροφή και όχι μόνο.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Athanasios Papadimitriou.
Εδώ συνοδεύονται με ντιπ γιαουρτιού.
Για τα φαλάφελ:
250γρ. ρεβίθια
2 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
80γρ. ελαιόλαδο
80γρ. αλεύρι
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για το ντιπ γιαουρτιού:
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές σούπας τυρί κρέμα
1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά σούπας ξύδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας άνηθο
1/2 κουταλιά σούπας ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
- Βήμα 1

Αφήνουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό να μουλιάζουν για 6 έως 12 ώρες. Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε για 40 περίπου λεπτά. Τα σουρώνουμε και βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αλέθουμε. Πλάθουμε τα φαλάφελ με όλα τα υλικά τους και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο.
- Βήμα 2

Για το ντιπ γιαουρτιού:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα






















