
Φασολάδα αλλιώς με σπανάκι και ρύζι
Πολύ νόστιμο, θρεπτικό, βιταμινούχο και χορταστικό φαγητό.
Μία συνταγή νηστίσιμη και υγιεινή.
Φασόλια και σπανάκι ο τέλειος συνδυασμός.
Η συνταγή εδώ είναι για 8 μερίδες.
Αν θέλουμε λιγότερη ποσότητα βάζουμε τα μισά υλικά.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΥΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΊΓΑΝΤΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΡΕΒΎΘΙΑ ΜΕ ΣΆΛΤΣΑ ΝΤΟΜΆΤΑΣ ΘΑ
500γρ φασόλια ότι έχουμε εγώ έβαλα διάφορα μικρά
3 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
6 μεγάλα κλωνάρια σέλινο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κιλό σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
αλάτι
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο καπνιστό
ελαιόλαδο
νερό να σκεπαστούν τα υλικά
2 κουταλάκι γεμάτα πελτέ ντομάτας
125γρ χυμό ντομάτας
1 κύβο λαχανικών
1,5 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα ή καστανό, εγώ έβαλα ολικής
- Βήμα 1

Βράζουμε 5 λεπτά τα φασόλια μας αφού τα έχουμε μουλιάσει από το βράδυ, ρίχνουμε το νερό και στα σουρωμένα φασόλια βάζουμε το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά, ντομάτα, νερό , λάδι και τα βράζουμε για μία ώρα περίπου να μαλακώσουν τα φασόλια μας.
- Βήμα 2

Προσθέτουμε μετά το σπανάκι μας σέλινο, μαιντανό και το ρύζι και βράζουμε άλλα 15 με 20 λεπτά, ανακατεύοντας να μην κολλήσει το ρύζι.
Αν είναι ολικής το ρύζι καστανό θέλει παραπάνω βράσιμο. - Βήμα 3

Αν σας βολεύει η χύτρα τα βράζετε όλα μαζί για 35 λεπτά περίπου και στο τέλος βράζετε μέσα το ρύζι σε ξεσκέπαστη χύτρα.
- Βήμα 4

Το νερό το κοιτάμε να σκεπαστούν καλά όλα τα υλικά για να μπορέσει να βράσει και το ρύζι και να μείνει και ζουμί.
- Βήμα 5

Έτσι πρέπει να είναι όταν έχουν βράσει όλα τα υλικά καλά. Να είναι μαλακά τα φασόλια και το ρύζι.
- Βήμα 6

Καλή απόλαυση!






















