Φασολάδα παραδοσιακή, με λουκάνικο ή χωρίς

Παραδοσιακό πιάτο αγαπημένο τον χειμώνα σκέτη ή με χωριάτικο λουκάνικο ψητό.

Ψωμάκι, λακέρδα, σκουμπρί, ελίτσες, τουρσί για συνοδευτικά και απογειώθηκε η φασολάδα μας!

 

 

Υλικά

500γρ φασόλια άσπρα
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 καρότα
2 πατάτες
σέλινο
αλάτι
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο καπνιστό
ελαιόλαδο
νερό
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
125γρ χυμό ντομάτας
1 κύβο λαχανικών

Οδηγίες
  • Βήμα 1

    Βράζουμε 5 λεπτά τα φασόλια μας αφού τα έχουμε μουλιάσει από το βράδυ, ρίχνουμε το νερό και στα σουρωμένα φασόλια βάζουμε , 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, 2 μέτριες πατάτες και 2 καρότα μεγαλούτσικα σε κομμάτια, σέλινο, αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο καπνιστό, 1 κύβο λαχανικών, λάδι, 1 κουταλάκι γεμάτο πελτέ ντομάτας, μισό κουτί χυμό ντομάτας και νερό να περνάει πάνω από τα φασόλια… Βράζουμε 50 λεπτά σε χύτρα η μιάμιση ώρα σε κατσαρόλα απλή. Εάν βράσουν σε χύτρα αφήνουμε και 5 με 10 λεπτά να βράσουν ξεσκέπαστα για να χυλώσει η φασολάδα μας.

  • Βήμα 2

    Εάν θέλουμε συνοδεύουμε με λουκάνικο ψητό χωριάτικο.

    Καλή απόλαυση!