
Φασολάκια με κρέας χοιρινό ή μοσχάρι
Πολύ νόστιμα τα φασολάκια με κρέας.
Αγαπημένο φαγητό!
Μπορούμε φυσικά τα φασολάκια να τα μαγειρέψουμε σκέτα λαδερά χωρίς κρέας.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΡΑΚΆ ΜΕ ΜΠΡΙΖΌΛΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
1 κιλό κρέας χοιρινό ή μοσχάρι σπάλα σε μερίδες
1 κιλό φρέσκα φασολάκια ή κατεψυγμένα πλατιά
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
μισό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
4 ντομάτες τριμμένες
2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας
αλάτι
ελαιόλαδο
νερό
πιπέρι μαύρο και κόκκινο
ρίγανη για το τελείωμα
- Βήμα 1

Σοτάρουμε το κρεμμύδι μας ελαφρά.
- Βήμα 2

Προσθέτουμε και το κρέας, εγώ χρησιμοποίησα χοιρινή σπάλα.
Το γυρνάμε να πάρει λίγο χρώμα απ όλες τις πλευρές. - Βήμα 3

Προσθέτουμε τα φασολάκια , τα γυρνάμε δυο, τρεις φορές και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός της ρίγανης.
- Βήμα 4

Προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να σκεπάσει τα φασολάκια μας.
- Βήμα 5

Βράζουμε σε χύτρα για μία ώρα ή σε κατσαρόλα απλή για μιάμιση ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας και να χυλώσει το ζουμάκι. Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Καλή απόλαυση!






















