Φασολάκια με πατάτες στην κατσαρόλα γιαχνί

Νόστιμο, εύκολο και νηστίσιμο, λαδερό φαγητό.

Με τις πατάτες γίνεται πιο χορταστικό και γεμίζει περισσότερο

η κατσαρόλα αν είμαστε μεγάλη οικογένεια.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΛΑΔΕΡΟ ΑΡΑΚΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
5 με 6 πατάτες μέτριες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μαιντανό κατά βούληση
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο
4 ντομάτες αλεσμένες σε πολτό ή μισό κουτί έτοιμο πολτό ντομάτας
2 κουταλάκια γεμάτα πελτέ ντομάτας
1 κύβο λαχανικών προαιρετικά
νερό ενάμιση ποτήρι περίπου
λίγη ρίγανη στο τελείωμα από πάνω

Οδηγίες
  • Βήμα 1

    Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι μας.

  • Βήμα 2

    Προσθέτουμε τα φασολάκια μας καθαρισμένα ή κατεψυγμένα, τις πατάτες σε μεγάλους κύβους, τον μαιντανό, τις ντομάτες, πελτέ και μπαχαρικά.

  • Βήμα 3

    Τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το νερό μας να μην σκεπάσει πολύ τα λαχανικά μας, ίσα ίσα.

  • Βήμα 4

    Βράζουμε στην χύτρα 30 λεπτά ή στην κατσαρόλα λίγο παραπάνω από 1 ώρα μέχρι να δούμε ότι χύλωσε ελαφρώς το ζουμί.

  • Βήμα 5

    Πασπαλίζουμε από πάνω λίγη ρίγανη, προαιρετικά, εμάς μας αρέσει. Και σερβίρουμε μετά από 10 με 15 λεπτά. Αν το μαγειρέψετε από το βράδυ θα είναι πιο νόστιμο την επόμενη.