
Φασόλια γίγαντες κατσαρόλας
Τους φτιάχνουμε στον φούρνο, στην χύτρα, σε γάστρα σε κατσαρόλα.
Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν ίδιο.
Νόστιμο χειμωνιάτικο φαγητό και όχι μόνο.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
500γρ φασόλια γίγαντες μουλιασμένοι σε νερό από το βράδυ
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
2 πιπεριές κομμένες
1 σκελίδα σκόρδο
αν θέλουμε βάζουμε και 2 καρότα σε φέτες
αλάτι
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο καπνιστό
2 κουταλάκια πελτέ
1/2 ποτήρι χυμό ντομάτας
νερό
ελαιόλαδο
σέλινο ψιλοκομμένο
- Βήμα 1

Βράζουμε τα φασόλια για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
- Βήμα 2

Τα ενώνουμε με τα φασόλια μας, το μαυρισμένο το έβγαλα φυσικά αφού το είδα μετά..
- Βήμα 3

Προσθέτουμε στην χύτρα μας ή κατσαρόλα μας τα υπόλοιπα υλικά, νερό 2 ποτήρια , να σκεπαστούν καλά τα φασόλια και βράζουμε στην χύτρα 1 ώρα.
- Βήμα 4

Αν τα μαγειρέψουμε σε κατσαρόλα θα τα μισοβράσουμε, θα τα σουρώσουμε και μετά θα προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Βράζουμε για 1 ώρα ίσως και παραπάνω, δοκιμάζουμε με το πιρούνι να είναι πολύ μαλακά.
Καλή απόλαυση!






















