Φασόλια Γίγαντες μαύροι Πρεσπών

Πολύ νόστιμα τα φασόλια αυτά, πρώτη φορά τα μαγείρεψα.

Ψωμωμένα και με πλούσια γεύση.

Αξίζει να τα δοκιμάσετε!

Αν δεν έχετε τα συγκεκριμένα φασόλια μαγειρέψτε τους κανονικούς λευκούς γίγαντες.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

500γρ φασόλια μαύρα γίγαντες, μουλιασμένα από το βράδυ σε νερό
2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
2 μεγάλες πιπεριές κομμένες κομματάκια
2 μεγάλα καρότα κομμένα κύβους
2 μεγάλα ή 4 μικρά κλωνάρια σέλινο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας γεμάτη ντοματοπελτέ
νερό

Οδηγίες
  • Βήμα 1

    Μουλιάζουμε από το βράδυ τα φασόλια μας σε νερό.

  • Βήμα 2

    Σουρώνουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε καθαρό νερό να βράσουν. Τα αφήνουμε 10 λεπτά μ τα ξαφρίζουμε και τα σουρώνουμε.
    Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.

  • Βήμα 3

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα ή χύτρα και βράζουμε ανάλογα. Εγώ στην χύτρα τα βράζω 45 λεπτά και άλλα 6 λεπτά ξεσκέπαστα για να χυλώσουν.
    Στην κατσαρόλα θέλουν μιάμιση ώρα σίγουρα.
    Καλό είναι να τα δοκιμάσετε.

  • Βήμα 4

    Καλή απόλαυση!