Φοκάτσια αφράτη με φέτα, κρεμμύδι, ντομάτα

Υπέροχη αφράτη ζύμη ιταλικής φοκάτσιας με ελληνικά υλικά από πάνω.

Η ελληνική λαδένια πίτσα.

Η ζύμη αυτή είναι για ένα μεγάλο ταψί φούρνου.

Μπορείτε να βάλετε επάνω ότι σας αρέσει. Πολλά υλικά ή και ελάχιστα όπως ελαιόλαδο, ρίγανη και αλάτι.

Τρώγεται ζεστή και κρύα και είναι πολύ νόστιμη και χορταστική.

Την ζύμη μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε άμεσα ή να την κάνετε μπαλάκι και να την βάλετε σε μεμβράνη είτε σε ψυγείο για την επόμενη μέρα ή να μπει στην κατάψυξη.

Γίνετε μεγάλη φοκάτσια αλλά μπορούν να γίνουν και πιο μικρές ατομικές.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕ ΖΥΜΕΣ ΜΑΓΙΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

Για την ζύμη
200γρ αλεύρι δυνατό (για τσουρέκι)
270γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60γρ σιμιγδάλι ψιλό
10γρ ζάχαρη, 2 κουταλάκια γλυκού
310γρ νερό
12 γρ αλάτι
20γρ μαγιά νωπή ή 7γρ ξηρή
30γρ ελαιόλαδο

Για από επάνω
σάλτσα έτοιμη ντομάτας 4 κουταλιές ή συμπυκνωμένη ή κέτσαπ
9 φέτες τυρί Gouda
πάστα ελιάς 2 κουταλιές μεγάλες απλωμένες επάνω στο τυρί ή ελιές όσες θέλετε χωρίς κουκούτσι
250γρ τυρί φέτα
3 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο λίγο
ρίγανη

Οδηγίες
  • Βήμα 1

    Για την ζύμη ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, πρώτα την μαγιά στο νερό και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Να γίνει μία ζύμη μαλακιά , ίσως θα κολλάει και λίγο.
    Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.

  • Βήμα 2

    Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε χαρτί ψησίματος, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε επάνω το ζυμάρι που έχει φουσκώσει ελαφρά.
    Πασπαλίζουμε και από πάνω με ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια να πάει η ζύμη σε όλο το ταψί.

  • Βήμα 3

    Βάζουμε παντού την σάλτσα μας.

  • Βήμα 4

    Προσθέτουμε τις φέτες Gouda ή όχι και την πάστα ελιάς ή ολόκληρες ελιές.

  • Βήμα 5

    Προσθέτουμε επίσης την φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια, ντομάτες, κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.
    Αφήνουμε 15 λεπτά περίπου να φουσκώσει ελαφρά.

  • Βήμα 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά περίπου ή και παραπάνω. Θα δείτε το χρώμα που θέλετε.