
Φοκάτσια με αλλαντικά τυρί μανιτάρια πιπεριά
Πολύ ωραία ιταλική φοκάτσια με αλλαντικά τυρί μανιτάρια πιπεριά, ελαιόλαδο και ρίγανη.
Υπέροχη αφράτη ζύμη ιταλικής φοκάτσιας με ελληνικά υλικά από πάνω.
Η ζύμη αυτή είναι για ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
Μπορείτε να βάλετε επάνω ότι σας αρέσει. Πολλά υλικά ή και ελάχιστα όπως ελαιόλαδο, ρίγανη και αλάτι.
Τρώγεται ζεστή και κρύα και είναι πολύ νόστιμη και χορταστική.
Για την ζύμη
200γρ αλεύρι δυνατό (για τσουρέκι)
270γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60γρ σιμιγδάλι ψιλό
10γρ ζάχαρη, 2 κουταλάκια γλυκού
310γρ νερό
12 γρ αλάτι
20γρ μαγιά νωπή ή 7γρ ξηρή
30γρ ελαιόλαδο
Για από επάνω
σάλτσα έτοιμη ντομάτας 4 κουταλιές ή συμπυκνωμένη ή κέτσαπ
9 φέτες τυρί μοτσαρέλα
9 φέτες καπνιστή μπριζόλα
2 πιπεριές μεγάλες κομμένες
8 με 10 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
λίγο ελαιόλαδο
ρίγανη
τριμμένη μοτσαρέλα ή φρέσκια μοτσαρέλα σε κομμάτια
- Βήμα 1

ια την ζύμη ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, πρώτα την μαγιά στο νερό και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Να γίνει μία ζύμη μαλακιά , ίσως θα κολλάει και λίγο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
- Βήμα 2

Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε χαρτί ψησίματος, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε επάνω το ζυμάρι που έχει φουσκώσει ελαφρά. Πασπαλίζουμε και από πάνω με ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια να πάει η ζύμη σε όλο το ταψί.
- Βήμα 3

Βάζουμε παντού την σάλτσα μας.
- Βήμα 4

Προσθέτουμε την μοτσαρέλα ή ότι άλλο κίτρινο τυρί θέλουμε.
- Βήμα 5

Την μπριζόλα καπνιστή.
- Βήμα 6

Βάζουμε τις πιπεριές, μανιτάρια, λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.
- Βήμα 7

Πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα ή βάζουμε την λευκή σε φέτες.
- Βήμα 8

Αφήνουμε 15 λεπτά περίπου να φουσκώσει ελαφρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά περίπου ή και παραπάνω. Θα δείτε το χρώμα που θέλετε.






















