Φράουλα, γλυκό κουταλιού, αρωματικό, παραδοσιακό

Αγαπημένο φρούτο η φράουλα.

Όπως και να την φάμε είναι εξαιρετική.

Σε τάρτες, σε κέικ, με κρέμες, μαρμελάδα, γλυκό κουταλιού.

Βγαίνουν 2 γεμάτα βάζα.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΦΡΑΟΥΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1500 γρ καθαρισμένες, πλυμένες και στραγγισμένες
ολόκληρες φράουλες, σκληρές και μεγαλούτσικες
1000 γρ ζάχαρη
χυμό από 1/2 μεγάλο λεμόνι
1 ποτήρι νερό 250ml
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη (προαιρετικά) δίνει γυαλάδα και δένει το σιρόπι
1 βανίλια

Οδηγίες
  • Βήμα 1

    Πλένουμε στραγγίζουμε τις σκληρές φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και στραγγίζουμε καλά.

  • Βήμα 2

    Από το βράδυ βάζουμε σε κατσαρόλα μια
    στρώση φράουλες, μία ζάχαρη, μία φράουλες μία ζάχαρη.
    Καπακώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι
    το πρωί να βγάλουν οι φράουλες τα ζουμιά τους.

  • Βήμα 3

    Το πρωί βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό μας
    και ξεκινάμε το βράσιμο.
    Ξαφρίζουμε και βράζουμε τις φράουλες
    για 15 λεπτά μόνο.

  • Βήμα 4

    Βγάζουμε σε σουρωτήρι με τρυπητή κουτάλα τις φράουλες.

  • Βήμα 5

    Βράζουμε το σιρόπι με τον χυμό λεμόνι και την γλυκόζη
    μέχρι να δέσει. 30 λεπτά με 45 περίπου σε χαμηλή φωτιά.
    Βάζουμε μέσα και το ζουμί από τις στραγγισμένες βρασμένες φράουλες.
    Κάνουμε δοκιμή μία σταγόνα σε πιατάκι.
    Αν είναι κόμπος και δεν τρέχει είναι έτοιμο το σιρόπι μας.
    Προσθέτουμε την βανίλια, ανακατεύουμε, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί και βάζουμε προσεκτικά μέσα και τις φράουλες και βράζουμε μαζί άλλα 5 λεπτά.

  • Βήμα 6

    Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

     

     

  • Καλή απόλαυση!