
Φράουλες, μπισκότο, κρέμα
Τεμπέλικο και ελαφρύ γλυκό ψυγείου με φράουλες, μπισκότο και σαντιγί,
πολύ αφράτο,
τρώγεται με το κουτάλι κατευθείαν από το πυρέξ!
Μπορούμε και να το παγώσουμε στην κατάψυξη και να το φάμε σαν παγωτό.
1 κιλό πλυμένες φράουλες , στεγνές, κομμένες στην μέση
400γρ κρέμα γάλακτος φυτική
1 γάλα ζαχαρούχο
1 βανίλια
1και μισό πακέτο αλεσμένα μπισκότα πτι - μπέρ
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
- Βήμα 1

Αλέθουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο ίσα ίσα να μην είναι στεγνά τελείως. Τα πατάμε σε ένα πυρέξ ή φόρμα 28 εκ. Κρατάμε λίγο για το πασπάλισμα.
- Βήμα 2

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
- Βήμα 3

Στρώνουμε τα 3/4 της κρέμας πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε από πάνω τις φράουλες καλά στραγγισμένες και κομμένες στην μέση, κρατάμε λίγες για διακόσμηση.
- Βήμα 4

Σκεπάζουμε τις φράουλες με την υπόλοιπη κρέμα , στολίζουμε με φράουλες και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
- Βήμα 5

Αν το βάλουμε με πλαστικό δοχείο στην κατάψυξη το τρώμε και σαν παγωτό.






















