
Φρικασέ με χοιρινό
Είπα να δοκιμάσω να κάνω ένα φρικασέ με μαρούλι και κρεμμυδάκι
και έγινε πολύ ωραίο με την χοιρινή σπάλα σε κομμάτια.
Ωραίο ζουμερό φαγητό χειμωνιάτικο.
Με αυγολέμονο.
1 κιλό χοιρινή σπάλα σε μερίδες κομμένη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 ε 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
1.5 κιλό μαρούλι με τα χοντρά φύλλα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο βοδινό (προαιρετικά)
λίγο κουρκουμά
1/2 ποτήρι νερό
2 λεμόνια τον χυμό και
2 αυγά καλά χτυπημένα για το αυγολέμονο
- Βήμα 1

Πλένουμε καλά το μαρούλι μας και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Πλένουμε και τα κρεμμυδάκια μας και κόβουμε ψιλές ροδέλες.
- Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρέας μας στο λάδι καλά και από τις δύο πλευρές και προσθέτουμε το κρεμμύδι στα κενά να πάρει λίγο χρώμα.
- Βήμα 3

Βάζουμε το κρεμμυδάκι και τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε δύο με τρεις φορές.
Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Στην χύτρα 45 λεπτά στην κατσαρόλα πάνω από 1 ώρα. Θα το τρυπήσετε να δείτε αν είναι μαλακό.
- Βήμα 4

Προσθέτουμε μετά τα μαρούλια αφού έβρασε το κρέας και τον άνηθο και βράζουμε άλλα 15 λεπτά όλα μαζί.
Νερό προσθέτουμε μόνο αν χρειαστεί.
- Βήμα 5

Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια.
Προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από το φαγητό για να μην κόψουν.
Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και κουνάμε καλά μέχρι να πάει παντού.
Καλή απόλαυση!






















