
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κακάο και πορτοκάλι
Εύκολο παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνεται γρήγορα και αρέσει πολύ.
Ιδανικό για την νηστεία και την Καθαρά Δευτέρα!
Αν θέλουμε ρίχνουμε και λιωμένη κουβερτούρα σοκολάτα από πάνω…
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΧΑΛΒΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΣΜΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
3/4 ποτηριού ηλιέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό μαζί με τον χυμό από το πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι κανέλα γεμάτο
- Βήμα 1

Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ροδίζουμε στην φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια, προσοχή μην το κάψουμε.
- Βήμα 2

σειρά έχουν η ζάχαρη και το νερό, χυμός, κανέλα και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε όσο βράζει
- Βήμα 3

ρίχνουμε το κακάο και το ξύσμα, (συνεχίζει το βράσιμο) σε μέτρια θερμοκρασία
- Βήμα 4

χαμηλώνουμε την φωτιά για να μην πιτσιλάει και κολλήσει κατά το βράσιμο και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει τελείως και αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, τότε είναι έτοιμο,
- Βήμα 5

αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βάζουμε σε φόρμα του κέικ,
- Βήμα 6

μόλις κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα,
- Βήμα 7

Καλή απόλαυση!






















