Χαλβάς σιμιγδαλένιος παραδοσιακός 1-2-3-4

Χαλβάς σπιτικός.

Πιο απλό γλυκό δεν υπάρχει νομίζω.

Νηστίσιμο, ελαφρύ, με κανέλα που το απογειώνει.

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

ΠΟΛΛΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΓΛΥΚΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

3/4 περίπου ποτηριού ηλιέλαιο 200γρ (ποτήρι των 220γρ)
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό (γίνεται ωραίος και με ψιλό) 450γρ
3 ποτήρια ζάχαρη, 660γρ
4 ποτήρια νερό, 900ml
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα για μέσα

Οδηγίες
  • Βήμα 1

    Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι στο ζεστό λάδι μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια γιατί μπορεί να καεί γρήγορα

  • Βήμα 2

    Μόλις πάρει το χρώμα που θέλουμε ρίχνουμε γρήγορα το νερό και την ζάχαρη και ξεκινάμε το ανακάτεμα αφού χαμηλώσουμε την φωτιά. και προσθέσουμε την κανέλα.

  • Βήμα 3

    Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να χυλώσει και να αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

  • Βήμα 4

    Τοποθετούμε τον χαλβά σε μία φόρμα του κέικ και αφήνουμε να κρυώσει αφού σκεπάσουμε από πάνω με μία χαρτοπετσέτα για να μην σκληρύνει η επιφάνεια του.

  • Βήμα 5

    Βγάζουμε από την φόρμα μόλις κρυώσει.

    Πασπαλίζουμε με κανέλα αν θέλουμε.

    Καλή απόλαυση!

  • Καλή απόλαυση!