
Χαλβάς σιμιγδαλένιος παραδοσιακός 1-2-3-4
Χαλβάς σπιτικός.
Πιο απλό γλυκό δεν υπάρχει νομίζω.
Νηστίσιμο, ελαφρύ, με κανέλα που το απογειώνει.
Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…
ΠΟΛΛΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΓΛΥΚΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
3/4 περίπου ποτηριού ηλιέλαιο 200γρ (ποτήρι των 220γρ)
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό (γίνεται ωραίος και με ψιλό) 450γρ
3 ποτήρια ζάχαρη, 660γρ
4 ποτήρια νερό, 900ml
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα για μέσα
- Βήμα 1

Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι στο ζεστό λάδι μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια γιατί μπορεί να καεί γρήγορα
- Βήμα 2

Μόλις πάρει το χρώμα που θέλουμε ρίχνουμε γρήγορα το νερό και την ζάχαρη και ξεκινάμε το ανακάτεμα αφού χαμηλώσουμε την φωτιά. και προσθέσουμε την κανέλα.
- Βήμα 3

Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να χυλώσει και να αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
- Βήμα 4

Τοποθετούμε τον χαλβά σε μία φόρμα του κέικ και αφήνουμε να κρυώσει αφού σκεπάσουμε από πάνω με μία χαρτοπετσέτα για να μην σκληρύνει η επιφάνεια του.
- Βήμα 5

Βγάζουμε από την φόρμα μόλις κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με κανέλα αν θέλουμε.
Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!






















