
Χταποδάκι Θασίτικο λουκούμι
Το χταποδάκι αυτό, έμαθα να το ψήνω έτσι στα Λιμενάρια Θάσου από την φίλη μου Λευκή.
Λουκούμι γίνεται.
ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
Υλικά
Χταπόδι
3 κουταλιές ξίδι απλό
3 κουταλιές ξίδι βαλσάμικο παχύρευστο εγώ έβαλα με γεύση πορτοκάλι
λάδι
πιπέρι
ρίγανη
χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο ψησίματος
ελαιόλαδο
Οδηγίες

Σε βαθύ ταψάκι ή γάστρα βάζουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο ψησίματος, το πλυμένο καλά χταπόδι μας με το λάδι, ξίδι και μπαχαρικά. Δεν βάζουμε αλάτι για να μην σφίξει και γιατί έχει την δικιά του αλμύρα. Αν θέλουμε προσθέτουμε μετά.

Σκεπάζουμε και κλείνουμε καλά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία με μιάμιση ώρα ανάλογα το μέγεθος.

Καλή απόλαυση!!!






















