
Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι
Ποιος δεν αγαπά τα ζυμαρικά αλλά και το χταποδάκι?
Ωραίο, εύκολο φαγητό και νηστίσιμο.
Σαρακοστιανό ή καθημερινό.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΛΑΔΌΚΟΛΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΘΡΑΨΑΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
1 χταπόδι περίπου ενάμιση κιλό
εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 μικρό χάρτινο κουτί χυμό ντομάτας πουμαρό
1 κουταλάκι αλάτι
1 δαφνόφυλλο
πιπέρι μαύρο και κόκκινο γλυκό
λίγο μπαχάρι
μισό ποτήρι κόκκινο κρασί ή 2 κουταλιές σούπας βαλσαμικό ξίδι συμπυκνωμένο
ελαιόλαδο
νερό
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι

Ξεπαγώνουμε από την προηγούμενη μέρα το κατεψυγμένο χταπόδι στο ψυγείο ή χρησιμοποιούμε φρέσκο. Το πλένουμε καλά και το αφήνουμε σε νερό με ξίδι για 10 λεπτά.

Το βράζουμε να μαλακώσει ελαφρά οχι τελείως γιατι θα το ξαναβράσουμε μετά την σάλτσα. Κρατάμε από το ζουμάκι που έβρασε ένα φλιτζάνι για μετά να μην χαθεί η γεύση του χταποδιού. Το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να γυαλίσει και βάζουμε μέσα και το χταπόδι μας και το γυρνάμε λίγο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε το ζουμί από το χταπόδι και δύο ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει δέκα λεπτά.

Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι μας αφού έχουμε δει ότι μαλάκωσε κι άλλο το χταπόδι και βράζουμε για 12 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συχνά να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Κοιτάμε και το νερό μας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη.

Καλή απόλαυση!






















