Ψαρόσουπα ελαφριά με μπακαλιάρο φιλέτο

Με λίγα λαχανικά η ψαρόσουπα αυτή, αλάτι πιπέρι, κουρκουμά, λίγο ρύζι.

Νόστιμη και θρεπτική!

Ο μπακαλιάρος φιλέτο δεν έχει έντονη γεύση ψαριού και είναι ιδανικό για αυτούς που δεν τρώνε εύκολα την ψαρόσουπα όπως τα παιδιά.

Ο μπακαλιάρος επειδή είναι φιλέτο διαλύεται στο τέλος και δεν φαίνεται,

οπότε μπορούμε να ξεγελάσουμε άνετα και να πούμε πως είναι σούπα λαχανικών.

ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Υλικά

4 με 5 φιλετάκια μπακαλιάρου φρέσκο ή κατεψυγμένο ή ότι άλλο ψάρι προτιμάτε
4 πατάτες
1 μεγαλούτσικη γλυκοπατάτα
4 κολοκυθάκια
4 καρότα
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλάκι κουρκουμά
ελαιόλαδο
νερό
μπορούμε να προσθέσουμε και μαιντανό ή σέλινο,
μισό ποτήρι ρύζι καρολίνα ή γλασέ αν την θέλουμε πιο χορταστική και δεμένη
1 κουταλιά σούπας κορν φλαουρ στο τέλος αν θέλουμε αραιωμένο σε 1/4 ποτήρι νερό για να χυλώσει περισσότερο η σούπα

 

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε σκεπασμένο στην άκρη. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.

  • Βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε σκεπασμένο στην άκρη. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.

  • Τα βάζουμε στην κατσαρόλα που έχει το νερό που βράσαμε το ψάρι. Αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως δεν θα έχει αγκάθια η σούπα πριν ρίξουμε τα λαχανικά σουρώνουμε το νερό σε σουρωτήρι/σίτα.

  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το ψάρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά την σούπα για 45 λεπτά.

  • Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά προσθέτουμε το ψάρι, αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο και σουρωμένο κορν φλαουρ και αφήνουμε 1 λεπτό να κοχλάσει και αποσύρουμε. Μπορούμε να κάνουμε και αυγολέμονο ή να προσθέσουμε λεμόνι ή και τίποτε.