
Ψευτομπουγάτσα σπιτική με φύλλο κρούστας.
Εύκολη, γρήγορη γλυκιά πίτα που θυμίζει μπουγάτσα.
Με ζάχαρη άχνη και κανέλα ένα ωραίο πρωινό με τον καφέ μας ή το γάλα των παιδιών.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΣΥΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΖΟΥΜΕΡΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκό, το πιο λεπτό
250γρ μαργαρίνη λιωμένη
5 αυγά μεγάλα
300γρ ζάχαρη, 1.5 ποτήρι
5 καψουλάκια βανίλιες
1 λίτρο γάλα ολόπαχο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Λιώνουμε την μαργαρίνη μας και αδειάζουμε το 1/4 στο ταψί μας και το απλώνουμε. Σουρώνουμε ένα ένα τα φύλλα μας και τα βάζουμε στην σειρά. Περιχύνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη μας να πάει παντού.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά να πάρει λίγο χρώμα και να ρουφήξει την μαργαρίνη. Ο φούρνος πρέπει να είναι ζεστός.

Χτυπάμε όσο ψήνεται το φύλλο τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες αρκετή ώρα να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί. Περιχύνουμε όλο το ψημένο φύλλο και κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.

Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά να ροδίσει ελαφρά.

Αχνίζουμε μετά από 5 με 10 λεπτά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.

Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα.






















