
Ψωμάκια γλυκά ή αλμυρά ατσμάδες
Ψωμάκια γλυκά ή αλμυρά ατσμάδες
Η κλασσική συνταγή για ατσμάδες.
Με ζύμη απαλή και απλή που μπορούμε να φτιάξουμε με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση. Τυρί φέτα, αλλαντικά και κίτρινα τυριά.
Γέμιση σαν της πίτσας, λουκάνικα, μαρμελάδα, γλυκά κουταλιού, σοκολάτα.
Βγαίνουν δύο ταψιά φούρνου.
Κομμάτια ανάλογα το μέγεθος από 10 έως 20.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ
1 αυγό
600ml χλιαρό γάλα
150ml ηλιέλαιο
150ml ελαιόλαδο
50γρ νωπή μαγιά ή 20γρ ξηρή
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1.000 με 1.250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
πραλίνα φουντουκιού για την γέμιση
ή αλλαντικά, τυριά κλπ.
1 αυγό με 2 κουταλιές σούπας εβαπορέ για το άλειμμα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά με την μαγιά και συνεχίσουμε με την ζάχαρη, αυγό, αλάτι και αλεύρι. Ζυμώνουμε στο μίξερ ή με το χέρι να γίνει μία απαλή και μαλακή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ μας εύκολα.

Χωρίζουμε στα κομμάτια και μεγέθη που θέλουμε, εδώ είναι κομμένα 100γρ το κάθε ένα . Ανοίγουμε με τον πλάστη και αλείφουμε με την πραλίνα (μερέντα) μας.

Ρολάρουμε την ζύμη με την πραλίνα και την κάνουμε σαλιγκάρι.

Αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό χώρο από 30 έως 40 λεπτά. Τα περνάμε με το αυγό με εβαπορέ με πινέλο.

Ψήνουμε ανάλογα με το μέγεθος από 25 έως 40 λεπτά.

Την ίδια διαδικασία κάνουμε και με αλμυρή γέμιση.

Υπέροχα και αλμυρά και γλυκά.
Καλή απόλαυση!





















