
Ψωμάκια τσουρεκάκια γλυκά Σουηδικά Μπούλαρ
Υπέροχα τσουρεκάκια στριφτά με βούτυρο, ζάχαρη και κανέλα.
Για πρωινό και κολατσιό.
Από την φίλη μας Olga Sv.
1/2 λίτρο γάλα χλιαρό
100γρ. βούτυρο
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 κυβάκι νωπή μαγιά ή δύο φακελάκια ξερή
1 κουτ.γλυκ. κάρδαμο ή κακουλέ
1 κιλό αλεύρι
λίγο αλάτι
Επικάλυψη
Χοντρή ζάχαρη ή κανονική
Κανέλα
Βούτυρο μαλακό
Θήκες ή φορμάκια ατομικά για κέικ (χωρίς θήκες απλώνουν)
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο,όχι πολύ.Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη ζάχαρη,τη μαγιά και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με το χέρι να διαλυθούν.
Έπειτα ρίχνουμε το κάρδαμο και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια(ίσως να θέλει λίγο παραπάνω αλεύρι).
Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.Κόβουμε σε 2 μπάλες και ανοίγουμε ένα φύλλο λίγο παχύ.
Βήμα 2
Αλείφουμε πάνω το φύλλο με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Κόβουμε λωρίδες 1 εκ. περίπου όλο το φύλο.
Βήμα 3
Παίρνουμε τις λωρίδες,ενώνουμε τις 2 άκρες,το γυρίζουμε και το κάνουμε έναν κόμπο.
Τα βάζουμε μέσα στα χαρτάκια ή φορμάκια και τα αφήνουμε 10 λεπτά. Τέλος τα αλείφουμε με αβγό.
ip
Επειδή βγαίνουν αρκετά μπορείτε να τα ψήσετε,να τα βάλετε στην κατάψυξη και όταν τα ξεπαγώσετε,να είναι ολόφρεσκα!





























