
Ψωμί καλοκαιρινό με ντομάτες και πιπεριές
Ψωμί καλοκαιρινό Ειρήνης,
με ντομάτα, φέτα, πιπεριές και ελιές.
Έμπνευση στιγμής μιας και ήμουν σε διακοπές στο εξοχικό μου, σκέφτηκα να φτιάξω ένα κολατσιό
για τα παιδιά που να είναι εύκολο, νόστιμο και χορταστικό.
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1/2 ποτήρι χλιαρό γάλα
2 φακελάκια ξηρής μαγιάς 8 + 8 γρ
1 κουταλάκι γεμάτο αλάτι
1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
2 αυγά
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις από 700γρ έως 1 κιλό περίπου
Για την γέμιση
1 μεγάλη ντομάτα ή 2 μέτριες σε κομματάκια
2 πιπεριές σε ψιλά κομματάκια
300γρ τυρί φέτα
πιπέρι
ρίγανη κατά βούληση
ελιές 10 με 20 κομμάτια όσες προτιμάτε χωρίς τα κουκούτσια
λίγο λάδι για το ταψί και λίγο για πάνω από την ζύμη
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μας και αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει ελαφρά, 15 λεπτά περίπου. Η ζύμη μας να είναι μαλακιά και ίσως κολλάει και λίγο. Κόβουμε τα υλικά που θα βάλουμε μέσα.

Προσθέτουμε ντομάτες, ελιές, πιπεριές, φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια, ρίγανη και ζυμώνουμε απαλά στην φουσκωμένη ζύμη να πάνε παντού.

Αφού ανακατευτούν καλά τα υλικά μας παίρνουμε την ζύμη μας και την τοποθετούμε σε ταψί.

Απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί με λάδι στο ταψί που επιθυμούμε. Εγώ το έβαλα σε ταψί φούρνου για να μην είναι πολύ φουσκωτό. Μπορούμε και σε πιο μικρό ταψί να γίνει πιο ογκώδες. Αλείφουμε με ελαιόλαδο από πάνω και αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσει ελαφρά.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αέρα για 35 έως 50 λεπτά ανάλογα το ταψί και την ζύμη μας πόσο ύψος έχει.

Εδώ είναι σε χαμηλό ταψί και ψήθηκε για 40 λεπτά.

Τρώγεται ζεστό και κρύο.






















