
Γαρίδες ολόκληρες με σάλτσα ντομάτας στον φούρνο
Υπέροχο και τεμπέλικο φαγητό, γαρίδες φρέσκες ελληνικές στον φούρνο με ντομάτα και τυρί φέτα.
Εσείς συμπληρώνετε με τι θα τις φάτε, μακαρόνια, πατάτες, ρύζι, σκέτες με ψωμί φρέσκο και σαλάτα.
Εγώ τις συνόδευσα εδώ με λαζανάκι.
1 κιλό γαρίδες φρέσκες κατά προτίμηση
6 ντομάτες πολτοποιημένες
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
λίγο πιπέρι μαύρο
ελαιόλαδο μισό ποτήρι
300γρ φέτα τυρί
1 ποτήρι νερό
1 πακέτο λαζανάκι μακαρόνια η ότι άλλο προτιμάμε
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες μας.

βγάζουμε το εντεράκι με οδοντογλυφίδα από την ράχη της γαρίδας.

Σε βαθύ ταψί βάζουμε τις γαρίδες και όλα τα υλικά μας εκτός της φέτας.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά , βγάζουμε και τρίβουμε μέσα το τυρί φέτα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα του.
Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το ταψί μας μέσα μέχρι να φτιάξουμε ότι επιλέξαμε, εγώ εδώ μακαρόνια, λαζανάκι.

Τα ανακατεύουμε αν θέλουμε όλα μαζί ή όχι.

Έτοιμες οι Γαρίδες ολόκληρες με σάλτσα ντομάτας στον φούρνο. Καλή απόλαυση!






















