
Κέικ σοκολάτα – πορτοκάλι
Κέικ σοκολάτα – πορτοκάλι της φίλης Vaïa Pouliasi.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Η δόση είναι για μικρή φόρμα 20εκ.
- 125 γρ.μαργαρίνη
- 200 γρ.ζάχαρη
- 250 γρ.φαρινάπ ή αλέυρι + 10γρ μπέικιν
- 2Αυγά
- 100 γρ.γάλα
- 1βανίλια
- 1ξύσμα από πορτοκάλι
- μισή χούφταψιλοκομμένα καρύδια
- μισή χούφτασταγόνες σοκολάτας
- λίγητρούφα
- 10 κ.σζάχαρη
- 4 κ.σΚακάο
- 1 1/2 ποτήρινερό
- 2 κ.σκορν φλάουρ
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε μια λεκάνη βάζω την μαργαρίνη με την ζάχαρη και χτυπάω καλά. Στην συνέχεια ρίχνω τα αυγά, την βανίλια και το ξύσμα, το γάλα και τέλος το αλεύρι. Αφού τα χτυπήσω καλά ρίχνω τα καρύδια. Βουτυρώνω καλά την φόρμα και ρίχνω την μισή ζύμη μέσα. Στην υπόλοιπη μισή ρίχνω τις σταγόνες και την ρίχνω και αυτή στην φόρμα. Ψήνω στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 λεπτά χωρίς να έχω προθερμάνει τον φούρνο. Όταν βγάλω το κέικ από τον φούρνο με ένα καλαμάκι χοντρό του κάνω τρύπες γύρω γύρω.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα υλικά για το γλάσο και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύω μέχρι να πήξει. Μετά με ένα κουτάλι ρίχνω γλάσο μέσα στις τρύπες που έχω κάνει.

Στην συνέχεια γυρνάω σε ένα δίσκο το κέικ και ρίχνω το υπόλοιπο γλάσο από πάνω. Βάζω και λίγη τρούφα και έτοιμο.

Καλή απόλαυση!






















