Κοτόπιτα με κρέμα σιμιγδάλι

Κοτόπιτα με κρέμα σιμιγδάλι.

Πολύ νόστιμη και ζουμερή με δικό μας φύλλο.

Μία πίτα διαφορετική που μαζί με μία σαλάτα γίνεται κυρίως γεύμα.

Πλούσια γεύση κρέμας και τυριού μαζί με το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.

Mπορούμε να φτιάξουμε την πίτα και με έτοιμο φύλλο για πίτες ή και με σφολιάτα.

Υλικά

Υλικά για την ζύμη:
1 και 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό,
1 κουταλάκι γεμάτο αλάτι,
2 κουταλιές σούπας ξύδι,
αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 1 κιλό
Υλικά για την γέμιση
2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο, βρασμένο και κομματιασμένο με τα χέρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
αλάτι,
πιπέρι,
κουρκουμά,
πολύ λίγο νερό,
τα τσιγαρίζουμε και τα αφήνουμε 5 λεπτά να βράσουν

Υλικά για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
το βράζουμε με
1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο και
200γρ σιμιγδάλι ψιλό.
Αφού το αποσύρουμε από την φωτιά σπάμε μέσα
2 αυγά και προσθέτουμε
250γρ τυρί φέτα

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη μας και να μην γίνει πολύ σκληρή, την κόβουμε σε δύο κομμάτια, το ένα που θα μπει κάτω να είναι λιγάκι πιο μεγάλο και αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη. Ανοίγουμε το κάθε φύλλο και το αλείφουμε με 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη σοφτ, διπλώνουμε, αλείφουμε ξανά, διπλώνουμε ξανά μέχρι να μην πάει άλλο, τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο γι μία ώρα

  • Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο που έχουμε βράσει πρικαι με το χέρι το κόβουμε σε μικρά κομμάτια

  • Φτιάχνουμε την κρέμα μας και την ενσωματώνουμε με το κοτόπουλο, τα αυγά και το τυρί φέτα.

  • Αδειάζουμε την γέμιση στο μεγαλύτερο φύλο που ανοίξαμε και τοποθετήσαμε σε 30αρι ταψί.

  • Σκεπάζουμε με το δεύτερο μικρότερο φύλλο και αλείφουμε με 1 αυγό και λίγο ελαιόλαδο.

  • Ψήνουμε στους 190 βαθμούς αέρα για 50 με 60 λεπτά.

  • Καλή απόλαυση!