
Cheesecake – Τσιζκέικ ψημένο χωρίς αλεύρι
Ένα ιδιαίτερο γερμανικό Cheesecake – Τσιζκέικ.
Κέσεκούχεν, Kaesekuchen, χωρίς βάση ζύμης.
Ψητή σιμιγδαλόκρεμα γιαουρτιού.
Εμένα μου αρέσουν οι γερμανικές γεύσεις.
Δεν είναι πολύ γλυκό , έχει γεύση γιαουρτιού και λεμονιού και είναι αφράτο.
Δοκιμάστε το!
- 6αυγά χωρισμένα
- 300 γρ.ζάχαρη
- 100 γρ.λιωμένο βούτυρο
- 100 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
- 2Βανίλιες
- 1λεμόνι χυμό και ξύσμα
- 1 κιλόγιαούρτι στραγγιστό ολόπαχο
- 10 γρ.μπείκιν πάουντερ
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Χτυπάμε πολύ καλά να αφρατέψουν τους κρόκους, την ζάχαρη, βούτυρο, βανίλιες, ξύσμα.
ΑΦού αφρατέψουν προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και το σιμιγδάλι και αφήνουμε 2 λεπτά να τραβήξει. Βάζουμε και το μπείκιν και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

Ενώνουμε απαλά και λίγη λίγη την μαρέγκα με μία κουτάλα.

Βάζουμε στον πάτο μίας διασπώμενης φόρμας 26 εκ. χαρτί ψησίματος.

Αδειάζουμε το μείγμα μας στην φόρμα και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αντίσταση στην δεύτερη σχάρα από κάτω για 1 ώρα.

Μην σας τρομάξει το χρώμα από πάνω , θέλει ψήσιμο και από κάτω οπότε δεν θα το βγάλουμε νωρίτερα.

Αφού κρυώσει και έχει σφίξει το γλυκό μας το βγάζουμε από την φόρμα.
Καλή απόλαυση!





















