Cheesecake – Τσιζκέικ ψημένο χωρίς αλεύρι

Ένα ιδιαίτερο γερμανικό Cheesecake – Τσιζκέικ.

Κέσεκούχεν, Kaesekuchen, χωρίς βάση ζύμης.

Ψητή σιμιγδαλόκρεμα γιαουρτιού.

Εμένα μου αρέσουν οι γερμανικές γεύσεις.

Δεν είναι πολύ γλυκό , έχει γεύση γιαουρτιού και λεμονιού και είναι αφράτο.

Δοκιμάστε το!

Υλικά
  • 6
    αυγά χωρισμένα
  • 300 γρ.
    ζάχαρη
  • 100 γρ.
    λιωμένο βούτυρο
  • 100 γρ.
    σιμιγδάλι ψιλό
  • 2
    Βανίλιες
  • 1
    λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 1 κιλό
    γιαούρτι στραγγιστό ολόπαχο
  • 10 γρ.
    μπείκιν πάουντερ
Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

  • Χτυπάμε πολύ καλά να αφρατέψουν τους κρόκους, την ζάχαρη, βούτυρο, βανίλιες, ξύσμα.
    ΑΦού αφρατέψουν προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και το σιμιγδάλι και αφήνουμε 2 λεπτά να τραβήξει. Βάζουμε και το μπείκιν και ανακατεύουμε.

  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

  • Ενώνουμε απαλά και λίγη λίγη την μαρέγκα με μία κουτάλα.

  • Βάζουμε στον πάτο μίας διασπώμενης φόρμας 26 εκ. χαρτί ψησίματος.

  • Αδειάζουμε το μείγμα μας στην φόρμα και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς.

  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αντίσταση στην δεύτερη σχάρα από κάτω για 1 ώρα.

  • Μην σας τρομάξει το χρώμα από πάνω , θέλει ψήσιμο και από κάτω οπότε δεν θα το βγάλουμε νωρίτερα.

  • Αφού κρυώσει και έχει σφίξει το γλυκό μας το βγάζουμε από την φόρμα.
    Καλή απόλαυση!