
Mille-feuille,”χίλια φύλλα”, μιλφείγ
Mille-feuille,”χίλια φύλλα”, μιλφείγ της φίλης Βάσως Καμπούρογλου.
Υπέροχο τραγανό γλυκό γεμιστό με πολύ νόστιμη κρέμα.
Σκέτη απόλαυση!
- 500 mlγάλα
- 120 γρ.ζάχαρη
- 65 γρ.κορν φλάουρ
- 25 γρ.βούτυρο
- 1 κ.γβανίλια
- 1 αυγό+ 1 κρόκο αυγού
- 250 γρ.κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1φύλλο σφολιάτας
- 50 γρ.βούτυρο
- 6 κ.σζάχαρη
- Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μισό γάλα και τη ζάχαρη να ζεσταθούν.

Στο μίξερ χτυπάμε το άλλο μισό γάλα, το αυγό, τον κρόκο, το κορν φλάουρ.

Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έρθει σε βρασμό και να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της και την αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.

Ξεπαγώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε 4 λωρίδες. Λιώνουμε το βούτυρο. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τα 3 από τα 6 κ.σ ζάχαρη. Αλείφουμε με βούτυρο της λωρίδες και τοποθετούμε τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω, πάνω στην ζάχαρη.

Κάνουμε τρύπες με το πιρούνι στις λωρίδες γιατί δεν θέλουμε να μας φουσκώσει η σφολιάτα στο ψήσιμο. Αλείφουμε και την πάνω πλευρά με βούτυρο και πασπαλίζουμε με τα άλλα 3 κ.σ ζάχαρη. Ψήνουμε για 30' περίπου στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ και έπειτα την ανακατεύουμε με την κρέμα πατισερί που ήταν τόση ώρα στο ψυγείο.

Συναρμολογούμε ξεκινώντας να βάζουμε στην επιφάνεια που θα στήσουμε το γλυκό μας μια στρώση κρέμα, μετά βάζουμε εναλλάξ φύλλο -κρέμα-φύλλο χρησιμοποιώντας τα 3 από τα 4 φύλλα. Το 4ο φύλλο το θρυμματίζουμε και το σκορπίζουμε από πάνω τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.






















