
Red Velvet Cake Valentine
Red Velvet Cake Valentine
Το γλυκό των ερωτευμένων.
Κόκκινο παντεσπάνι με πλούσια λευκή κρέμα.
Αφράτο, γευστικό και πολύ εμφανίσιμο.
Για το παντεσπάνι
χωρισμένο σε 2 ταψάκια 20 με 24εκ.
όσο πιο μικρά τα ταψάκια τόσο πιο ψηλό το cake σας
Για το παντεσπάνι
χωρισμένο σε 2 ταψάκια 20 με 24εκ.
όσο πιο μικρά τα ταψάκια τόσο πιο ψηλό το cake σας
215γρ μαλακό βούτυρο
300γρ ζάχαρη καστανή ή λευκή
3 αυγά
100γρ ηλιέλαιο
1 κουταλιά σούπας ξίδι
250ml ξινόγαλα (αριάνι ή κεφίρ)
1 κουταλιά υγρή βανίλια ή 2 καψουλάκια
χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής
340γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
16γρ (1 κουταλιά σούπας) Κακάο
1 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ γεμάτο
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
450γρ τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια καλά χτυπημένη
300ml κρέμα γάλακτος (ζωική) χτυπημένη σε σαντιγί μαζί με
190γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Για το παντεσπάνι, χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε να γίνει κρέμα.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, χτυπάμε, το χρώμα, το ξινόγαλα, το ξίδι μέχρι να αφρατέψουν όλα και να έχουμε το επιθυμητό χρώμα μας.

Ανακατεύουμε καλά χωριστά το αλεύρι, κακάο, μπέικιν και αλάτι.

Κοσκινίζουμε τις σκόνες μας μέσα στην ζύμη που χτυπήσαμε.

Χτυπάμε καλά να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη σαν κέικ.

Ετοιμάζουμε 2 ίδια ταψάκια από 20 ως 24 εκ.

Αδειάζουμε από μισή ζύμη σε κάθε ταψάκι.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά. Τρυπάμε πριν το βγάλουμε να δούμε αν έχει ψηθεί.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα βγάζουμε από τα φορμάκια.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια να σφίξει.
Προσθέτουμε το χτυπημένο τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα με την σαντιγί.
Κόβουμε ίσια από πάνω κάθε παντεσπάνι να φύγει η ψημένη επιφάνεια και τα κρατάμε για διακόσμηση.
Κόβουμε κάθε παντεσπάνι σε 2 ίσα κομμάτια οριζόντια.
Με τα καπάκια από το παντεσπάνι κόβουμε με κουπ πατ καρδούλες.

Τρίβουμε με τα χέρια το υπόλοιπο παντεσπάνι από τα κουπ πατ που περίσσεψε.

Έχουμε 4 παντεσπάνια τώρα κομμένα και ξεκινάμε τα γεμίσματα, παντεσπάνι , κρέμα.

Αφού βάλαμε το τελευταίο παντεσπάνι το καλύπτουμε καλά με την υπόλοιπη κρέμα μας παντού.

Το τριμμένο παντεσπάνι το βάζουμε με το χέρι γύρω από το κέικ μας να πάει σε όλες τις πλευρές.

Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

Καλή απόλαυση!

Χρόνια πολλά στους ερωτευμένους!






















