Red Velvet Cake Valentine

Red Velvet Cake Valentine

Το γλυκό των ερωτευμένων.

Κόκκινο παντεσπάνι με πλούσια λευκή κρέμα.

Αφράτο, γευστικό και πολύ εμφανίσιμο.

Για το παντεσπάνι
χωρισμένο σε 2 ταψάκια 20 με 24εκ.
όσο πιο μικρά τα ταψάκια τόσο πιο ψηλό το cake σας

 

Υλικά

Για το παντεσπάνι
χωρισμένο σε 2 ταψάκια 20 με 24εκ.
όσο πιο μικρά τα ταψάκια τόσο πιο ψηλό το cake σας

215γρ μαλακό βούτυρο
300γρ ζάχαρη καστανή ή λευκή
3 αυγά
100γρ ηλιέλαιο
1 κουταλιά σούπας ξίδι
250ml ξινόγαλα (αριάνι ή κεφίρ)
1 κουταλιά υγρή βανίλια ή 2 καψουλάκια
χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής

340γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
16γρ (1 κουταλιά σούπας) Κακάο
1 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ γεμάτο
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα
450γρ τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια καλά χτυπημένη
300ml κρέμα γάλακτος (ζωική) χτυπημένη σε σαντιγί μαζί με
190γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Για το παντεσπάνι, χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη.

  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε να γίνει κρέμα.

  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, χτυπάμε, το χρώμα, το ξινόγαλα, το ξίδι μέχρι να αφρατέψουν όλα και να έχουμε το επιθυμητό χρώμα μας.

  • Ανακατεύουμε καλά χωριστά το αλεύρι, κακάο, μπέικιν και αλάτι.

  • Κοσκινίζουμε τις σκόνες μας μέσα στην ζύμη που χτυπήσαμε.

  • Χτυπάμε καλά να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη σαν κέικ.

  • Ετοιμάζουμε 2 ίδια ταψάκια από 20 ως 24 εκ.

  • Αδειάζουμε από μισή ζύμη σε κάθε ταψάκι.

  • Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά. Τρυπάμε πριν το βγάλουμε να δούμε αν έχει ψηθεί.
    Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα βγάζουμε από τα φορμάκια.

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια να σφίξει.
    Προσθέτουμε το χτυπημένο τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα με την σαντιγί.

  • Κόβουμε ίσια από πάνω κάθε παντεσπάνι να φύγει η ψημένη επιφάνεια και τα κρατάμε για διακόσμηση.
    Κόβουμε κάθε παντεσπάνι σε 2 ίσα κομμάτια οριζόντια.

  • Με τα καπάκια από το παντεσπάνι κόβουμε με κουπ πατ καρδούλες.

  • Τρίβουμε με τα χέρια το υπόλοιπο παντεσπάνι από τα κουπ πατ που περίσσεψε.

  • Έχουμε 4 παντεσπάνια τώρα κομμένα και ξεκινάμε τα γεμίσματα, παντεσπάνι , κρέμα.

  • Αφού βάλαμε το τελευταίο παντεσπάνι το καλύπτουμε καλά με την υπόλοιπη κρέμα μας παντού.

  • Το τριμμένο παντεσπάνι το βάζουμε με το χέρι γύρω από το κέικ μας να πάει σε όλες τις πλευρές.

  • Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

  • Καλή απόλαυση!

  • Χρόνια πολλά στους ερωτευμένους!