
Zεστό κρασί Gluehwein, παραδοσιακό Χριστουγέννων, Γερμανίας
Zεστό κρασί Gluehwein, παραδοσιακό Χριστουγέννων, Γερμανίας.
Φτιάξτε το μόνοι σας και απολαύστε το με την παρέα σας τις κρύες βραδιές του χειμώνα και ειδικά των γιορτών.
Πολύ νόστιμο.
Εγώ το φτιάχνω με γλυκό κρασί.
2 λίτρα κόκκινο ημίγλυκο κρασί
10 με 12 κουταλιές ζάχαρη
χυμό από 6 πορτοκάλια
φλούδες χοντρές από 4 πορτοκάλια, 4 μήλα και 2 λεμόνια
10 ολόκληρα ξυλάκια γαρύφαλλο
4 ξυλάκια ολόκληρα κανέλας
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε όλα τα υλικά. Να κάψει το κρασί χωρίς όμως να βράσει γιατί θα εξατμιστεί το αλκοόλ του.

Αφήνουμε να τραβήξει μία ώρα και κάθε φορά που θα σερβίρουμε το ζεσταίνουμε, πίνεται ζεστό!

Αν θέλετε το βάζετε μετά σουρωμένο στο ψυγείο αφού έχει όμως τραβήξει για μία ημέρα τα αρώματα του και απλώς το ζεσταίνετε μετά.






















