
Αστεράκια κανέλας με αμυγδαλόσκονη
Υπέροχα αστεράκια κανέλας, γερμανικά παραδοσιακά μπισκότα Χριστουγέννων.
Με σκόνη αμυγδάλου και γλάσο ζάχαρης και ασπραδιού.
Η δόση αυτή βγάζει περίπου 30 αστεράκια δηλαδή ένα ταψί του φούρνου μας.
Εγώ πάντα κάνω διπλή δόση για να τα ευχαριστηθούμε.
3 ασπράδια
250γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
400γρ αμύγδαλο ωμό μαύρο αλεσμένο σε σκόνη
λίγο κονιάκ η λικέρ αμαρέτο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά την κοσκινισμένη άχνη και την βανίλια, κρατάμε από αυτοό 4 κουταλιές της σούπας για το γλάσο που θα βάλουμε μετά το ψήσιμο.

Προσθέτουμε σιγά σιγά την σκόνη αμυγδάλου και κάποια στιγμή θα θέλει ζύμωμα με το χέρι να γίνει μία ζύμη που δεν θα κολλάει πολύ. Αν κολλάει θέλουμε λίγο αμυγδαλόσκονη ακόμα.

Απλώνουμε ζάχαρη άχνη στον πάγκο μας και ανοίγουμε ένα φύλλο περίπου μισό εκατοστό. Πατάμε με το κουπ πατ αστεράκια και αν κολλάει βουτάμε την φορμίτσα σε νερό που και που.

Βάζουμε τα αστεράκια σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε 25 λεπτά στους 130 βαθμούς σε αέρα.
Δεν πρέπει ν απάρουν χρώμα ούτε να γίνουν σκληρά.
Μόλις κρυώσουν τα περνάμε με το γλάσο που κρατήσαμε πριν με ένα πινέλο ή σπατουλίτσα.

Αφήνουμε να στεγνώσει τελείως το γλάσο πριν τα αποθηκεύσουμε σε μεταλλικό κουτί.






















