Γιουβέτσι, κριθαράκι με μοσχάρι στον φούρνο

Κλασσικό παραδοσιακό γιουβέτσι,

κριθαράκι με μοσχάρι (ποντίκι) στο ταψί του φούρνου.

Πολύ ωραίο γίνεται σε πήλινο σκεύος μεγάλο ή σε ατομικά πήλινα.

Ένα Κυριακάτικο φαγητό πολύ μαμαδίστικο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1500γρ μοσχάρι ποντίκι σε κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κουτί πουμαρό ντομάτα
1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο
νερό
1 πακέτο κριθαράκι χοντρό ή μέτριο

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Τσιγαρίζουμε στο λάδι και από τις δύο πλευρές το μοσχάρι.
    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν κι αυτά.

  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και νερό μέχρι την μέση της κατσαρόλας. Εγώ το έβρασα σε χύτρα για 50 λεπτά.
    Στην κατσαρόλα σίγουρα θέλει περισσότερη ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας καλά.

  • Αφού βράσει το κρέας μας το τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου η σε πήλινο σκεύος και προσθέτουμε βραστό νερό να πάει στα 2/3 του ταψιού.
    Εχουμε ανάψει να καίει ο φούρνος στους 200 βαθμούς αντιστάσεις.

  • Αδειάζουμε μέσα να πάει παντού το κριθαράκι.

  • Ψήνουμε στην δεύτερη θέση από κάτω για 17 λεπτά. Στα 9 λεπτά ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα να μην κολλήσει το κριθαράκι στο ταψί.

  • Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα με κλειστή πόρτα για 15 με 20 λεπτά να τραβήξει το φαγητό μας.

  • Καλή απόλαυση!