
Κολοκυθόπιτα γλυκιά με έτοιμο φύλλο κιχί
Κολοκυθόπιτα γλυκιά με έτοιμο φύλλο κιχί.
Με υπέροχη γέμιση ψητής κολοκύθας, ζάχαρη, κανέλα και σιμιγδάλι.
Τρώγεται με άχνη πασπαλισμένη από πάνω και κανέλα.
1 πακέτο 6 φύλλων κιχί
Υλικά για την γέμιση
2 κιλά κολοκύθα ολόκληρη ψημένη
1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 γεμάτο κουταλάκι κανέλα
2 αυγά (προαιρετικά)
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
4 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ
άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ψήνουμε μια κολοκύθα κομμένη στην μέση στον φούρνο περίπου 2 κιλά στους 200 βαθμούς σε αέρα για περίπου 50 λεπτά. Την ξύνουμε με ένα κουτάλι και τον πουρέ αυτόν τον ανακατεύουμε με 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη, 1 γεμάτο κουταλάκι κανέλα , 2 αυγά (προαιρετικά για να δέσει η γέμιση) και 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό.

Βάζουμε τα 3 φύλλα κάτω ελαφρά λαδωμένα σε ταψί 30εκ. Αδειάζουμε όλη την γέμιση από πάνω.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, περνάμε λάδι από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.

Αχνίζουμε αφού κρυώσει.

Καλή απόλαυση!






















